lördag 11 oktober 2014

En spännande framtid för nya Region Kronoberg!

Om jag tyckte det lät oklart igår med det politiska styret i Älmhult, så är det åtminstone klart med att det blir ett rödgrönt styre i nya Region Kronoberg efter det här valet!

Det ska bli fantastiskt intressant och spännande att bli en av de från Vänsterpartiet Kronoberg som får vara med om att utveckla och förändra allt det som nämndes på gårdagens Presskonferens för det nya rödgröna styret

Region Kronoberg kommer efter en sammanslagning av Landstinget Kronoberg och Regionförbundet Södra Småland. Kort sagt kan man säga att den nya organisationen med ett direktvalt parlament kommer att styra både över vårdfrågor samt de övriga som allmänna transporter, turistfrågor, kulturfrågor m m. 

Visserligen är det inte någon stabil majoritet, utan en minoritet som styr, men jag tycker det låter bra som flera säger både i presskonferensen och i tidningen, att man ska ha ett öppnare arbetssätt där fler partier än innan ska ha full insyn tidigare i processen. 

Det viktigaste är trots allt en fungerande verksamhet, inte minst för den viktiga sjukvården!

En av de sakerna jag ser mest fram mot, är att psykiatrin inte flyttas, något som alliansen velat genomföra trots att både personal, brukare och deras organisationer varit emot det. En dyr flytt till det redan trångbodda sjukhusområdet gynnar ingen alls.

smp

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

3 kommentarer:

 1. Intressant inlägg. Nu är jag iofs ute på djupt vatten då jg inte vet hur det ser ut hos er. Hos oss i Uppsala flyttade man in psykiatrin till sjukhusområdet. Det positiva när man gör det är att man integrerar psykiatrin i övrig vård och synsättet på psykiatriska sjukdomar normaliseras.

  Många städer har historiskt alla stora sjukvårdsdelar på samma plats förutom just psykiatrin som placerats i utkanten isolerat från övriga vilket jag inte tror är bra. Det skapar en "gökbo"bild av en patientkategori istället för en förståelse.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett problem här är att Sjukhuset och området runtomkring är tätbebyggt och det finns dåligt med utrymme för att bygga ut verksamheten. Det ligger för centralt, vilket inte är så bra för för många inom psyk. Annars håller jag med i vad du säger.

   Här vore det snarare bättre med tvärtom: Man flyttar ut sjukhuset på området där psyk ligger, eller i vart fall en bit ut även om man sen väljer att låta dem ligga ihop.

   Radera
  2. Här finns några intressanta tankar: http://dralbinsson.wordpress.com/2014/10/11/lokala-landstingsnyheter/

   Radera