onsdag 17 november 2010

Bättre sent än aldrig

Det är verkligen märkligt att det ska vara så svårt att inse att kriget för många grupper i Irak INTE är över!

Sverige är ett mycket märkligt land där det blir ramaskri om någon får för sig att yttra sig något om att skolavslutningarna inte bör vara i kyrkan, vilket jag mycket väl tycker de kan vara, eftersom det är en tradition.

Men handlar det om verkligt viktiga frågor, där kristna människor skickas tillbaka till en framtid som kan sluta med döden, då är inte de kristna traditionerna i form av medmänsklighet och omtanke om sin nästa, ett dyft viktiga längre...

I regeringen sitter bland annat ett påstått kristet parti i form av Kd. Men de är märkligt tysta trots att Sverige får fortsatt kritik mot sitt agerande, från bland annat europarådet.

Kd tycks dock vakna till liv lite, men bara i form av några få ledamöter, när det gäller utredningen om gårdsbutiker som horribelt nog kommer fram till att man även ska få sälja andras alkohol.

Som väntat så blir det naturligtvis inte bara dödsstöten för Systembolaget, utan även för den svenska folkhälsan och det med en kristdemokrat i form av Maria Larsson på en av de ledande posterna för den svenska folkhälsan...

Frågan är varför kristdemokraterna slutat bry sig om de som behöver samhällets omtanke?

Bättre sent än aldrig när det gällde de avvisningshotade som får stanna. När ska det gå att säga det samma om de som riskerar att drabbas, direkt eller indirekt, av alkoholens alla skadeverkningar?

Uppdaterat Noterade att någon skrev någonstans att en möjlighet för att låta lokala producenter få ta plats genom att låta de få en speciell plats på de närmaste Systembolagen. Det tycker jag lät som ett bra alternativ till att, som förslaget ser ut nu, skrota Systemets monopol.

Mer media svd svd svd svd svd dn dn dn dn dag dag dag hd smp kvp exp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar