tisdag 13 december 2011

Att läsa det som inte står skrivet

Det är av högsta vikt att man tänker innan man talar, i synnerhet som offentlig person.


Det är inte särskilt sympatiskt eller trevligt att välja att mordhota sin barnflicka, som väljer att lämna familjen hon varit barnflicka hos...


Det samma kan man säga om det som sägs i Aftonbladet att En enda kvinna som har blivit misshandlad av sin partner kostar i runda slängar samhället 240 000 – 500 000­ kronor per år.

Varför inte säga om det är? Det är mannens misshandel som kostar samhället så mycket pengar. Det är knappast kvinnans personlighet som är orsaken, och även om det verkligen vore en provokation som ligger bakom så är det likväl inte tillåtet att misshandla någon...

Det motsatta förhållandet kan man hitta hos Caremas uttalande som säger att de ska skatta i Sverige. Om det blir någon eventuell vinst. Ja just det, vem tror på allvar att de ska ändra sig så mycket så att de inte försöker undvika att skatta, för att göra större vinst åt ägarna?

Det här varnade många för, inte minst Vänsterpartiet, för långt innan och ändå ville så få lyssna...

Varför tro på att det handlar om oskyldiga vinklubbar, som vinimportörer försöker få det att låta som. Systembolagets VD kallar det för grundlöst och osakligt, vilket stämmer när det kommer argument för att försöka omkullkasta Systembolagets grund från någon som ligger bakom ett tiotal nätsajter som säljer alkohol till svenskar.

Det lär hur som helst bli vi som får betala, via skattsedeln och sjukvården. Inte minst för de män som på fyllan väljer att misshandla både andra män och kvinnor.


media ab ab dn dn smp exp exp exp gp gp skd nsk 


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

20 kommentarer:

 1. http://tankesmedjandetsovandefolket.blogspot.com/2011/12/vansterpartiet-ar-trovardigt-och.html#comment-form

  SvaraRadera
 2. Det verkar nästan som det är rätt att lägga ett kollektivt ansvar på alla män,nog är det väl fel att generalisera som Monika gör?

  SvaraRadera
 3. Gillar din reklam om sexleksaker och BHs som formar kvinnors behag. Aldrig fel att göra en extra hacka vid sidan om. Ändamålen helgar medlen som det heter.

  SvaraRadera
 4. Till vänstra sidan en bit ovanför de här kommentarerna står det vad pengarna går till, vilket du hade sett om du hade valt att läsa nogrannare. Det står så här:

  "Annonserna/Reklamen

  Med ojämna mellanrum får jag frågor om reklamen. Reklamen ger intäkter när någon klickar på dem och vid inköp efter klick och inte vid enbart visning, tyvärr.

  De relativt låga intäkterna (ca 500 kr efter skatt och arbetsgivaravgifter m m för 2010) går till välgörande ändamål.

  Förra årets intäkter (+ lika mycket till från egen plånbok) gick till Jul i Gemenskap i Älmhult, som ordnar julfirande för ensamma.

  Det går att läsa om det firandet i en artikel i Smålandsposten från 26 december 2010 och på bilden längst ner går det att se mitt namn på den lista av människor som bidragit till firandet.

  Ser du någon reklam som upplevs olämplig, så säg gärna till. Jag har, som ett exempel på något olämpligt, plockat bort reklam för SMS-lån, som kom upp utan att jag valt det."

  SvaraRadera
 5. Jerker

  Jag vet inte om du valde att inte ta in min kommentar, så jag provar igen. Är det okej att generalisera efter ålder och nationalitet på männen som begår våldsbrott?

  SvaraRadera
 6. Det är som vanligt vilket du borde ha lärt dig att det har med tidsbrist att göra.

  Eventuellt, det beror på hur man framför det. Är det som det ofta är i sd:s propaganda så är det knappast okej.

  SvaraRadera
 7. "Eventuellt, det beror på hur man framför det."

  Vad sägs om att konstatera fakta? Enligt polisen är det nästan uteslutande romer som lurar sig in hos äldre och stjäl.Kan man då skriva " äldre måste passa sig för romer som lurar sig in i hemmet och stjäl"? Hur skulle du reagera om Aftonbladet skrev så?

  SvaraRadera
 8. Hoppas du kan svara på mina frågor, trots din tidsbrist...

  SvaraRadera
 9. En referens på att så är fallet vore på sin plats.

  95% av de som begår sexuella övergrepp är män. Ska vi av den anledningen utgå ifrån att du bör bevakas extra eftersom du är man?

  SvaraRadera
 10. Jerker

  Du har ju redan skrivit att du tycker det är okej att generalisera när det gäller män, jag får ju också en släng av sleven av Aftonbladet. Tycker du då att det är okej att varna för vissa grupper av män som i exemplet ovan? Eller kanske som de gör i Oslo, där de är väldigt tydliga med att det är folk från Mellanöstern eller Afrika som ligger bakom i princip alla våldtäkter, vad säger du om det?

  SvaraRadera
 11. Det gäller inte alla våldtäkter utan överfallsvåldtäkterna.

  Och nej jag tycker inte det är okej att utgå från något att något gäller alla av en viss grupp.

  Tycker du det är rimligt att hänga ut alla från ett visst land så får vi lov att börja varna för dig också eftersom du är man och gruppen män är mer brotts- och våldtäktsbenägen än gruppen invandrare eller grupper från specifika områden i världen.

  SvaraRadera
 12. Jerker

  "Det gäller inte alla våldtäkter utan överfallsvåldtäkterna"

  Okej ,kan man då varna för män från Mellanöstern eller Afrika när det gäller överfallsvåldtäkter?
  Du har ju skrivit att det eventuellt är okej, kan du redogöra för hur man får lägga fram det?

  SvaraRadera
 13. Nej för de flesta männen därifrån kommer inte begå några brott så det blir det fel att säga som du gör. Dessutom finns det ett antal kända exempel, som från Umeå, där mannen var svensk.

  SvaraRadera
 14. Jerker

  Då kan man alltså inte varna/generalisera om någon grupp så länge mindre än 50% gör fel? Med andra ord kan 49% av väljarna i SD vara kriminella utan att man kan nämna det som ett problem? Hur ska man göra i Norge där i princip alla överfallsvåldtäkter begås av personer från Afrika eller Mellanöstern, ska man inte få ta upp det? Om det får göras, hur ska man då lägga fram det? Du har en fantastisk förmåga att undvika konkreta svar.

  SvaraRadera
 15. Det gäller bara hur man uttrycker sig. Varför inte lära ut hur man undviker att bli våldtagen? Eller tror du det är mindre jävligt om det är en svensk? Du undviker själv att svara på frågor.

  SvaraRadera
 16. Jerker

  För hundrade gången, hur får man då uttrycka sig om man ska påpeka vissa problem hos olika grupper?Nej, det är inte mindre jävligt om det är en svensk som våldtar. Du fick ett tydligt svar på din fråga, nu kanske du kan svara på de 4-5 i inlägget ovan? Med din logik borde man ju heller inte varna för män,det finns nämligen även kvinnor som våldtar.....

  SvaraRadera
 17. Nå hur var det, var det okej att hänga ut dig som stor risk bara för att du tillhör den största gruppen för våldtäktsmän?

  SvaraRadera
 18. Du har fått klara och konkreta svar, nu hoppas jag du kan göra samma sak. I Aftonbladet har du ett exempel där det påpekas att 90% av de rattfulla är män, varför inte bara påpeka att det är 21000 som kör rattfulla? Vill du se liknande artiklar om nationaliteten på de män som våldtar? Om du svarar blir det intressa´nt att se hur konsekvent du är.

  SvaraRadera
 19. Jag ser fortfarande inte att nationaliteten spelar någon roll.

  Den dagen du hör talas om att människor börjar döma alla män som våldtäktsmän, vilket enbart redan hatade extremfeminister gjort under vilda protester från män, så går det att jämföra.

  SvaraRadera