torsdag 15 december 2011

EFIT - Ett Foto I Timmen

Ett Foto I Timmen (EFIT) har funnits sen 2004, och är inte, upplever jag, särskilt välkänt utanför en mindre krets människor.

Tanken är att man på en bestämd dag (även om man kan välja en annan dag i anknytning till den valda dagen) ska ta ett foto varje vaken timme för att visa den gångna dagen.

Jag har aldrig gjort det själv tidigare, men har alltid tyckt det varit ett sympatiskt sätt att visa upp sin vardag (eller speciella dag om man så vill det).

Jag fotade mig igenom gårdagen, 15 december 2011, som var en dag jag gjorde rätt mycket på.

Alla tider är cirkatider.

04.00 Egentligen borde jag fotat ett tidigare foto, eftersom klockan var 00.30 innan jag somnade... Tror ni att jag vaknade 04.20? Inte alls för min klocka går alltid en kvart för fort... men sen somnade jag inte om mer efter att ha vaknat av magknip och kissnödighet.


05.00 Däremot så kröp jag över till frun och skedade i nästan en timme, innan jag gav upp sömnen och gick upp för frukost.


06.00 Frukost och dusch avklarade och första fotot på internet där jag är naken, så när som på ett tomtelikt raklödder :)


07.00 Försöker skriva lite om Vänsterpartiet Älmhults syn på hur Tjänstegarantierna i kommunen ska se ut och ersättas när kommunen brister i utförandet av sina tjänster, för att lämna in som förslag till Allmänna Beredningen, som jag sitter med i.


08.00 Jag ger mig iväg för att köra till Patientnämnden Kronobergs sammanträde i Växjö.


09.00 Var ute i mer god tid än jag trodde så det gick att komma fram i tid till Landstingets hus, trots att jag körde sakta efter diverse halkvarningar på Radio Kronoberg.


10.00 Dags för en välbehövlig fikapaus i sammanträdet. Jag behöver mitt té med koffein i och en macka för att piggna till lite till, trots en intressant början på dagen med ett möte med länets medicinskt ansvariga sjuksköterskor.


11.00 Jag är bara icke-tjänstgörande ersättare idag så jag går en timme innan sammanträdet är slut, så att jag hinner med resten av dagen. Jag har landstingshuset från en tidigare bild i snett mot ryggen här och det man ser sticka upp ovanför trädtopparna är Växjö Domkyrka.


12.00 Efter att ha kollat ramar och köpt mat på tre ställen så når jag Alvesta station, där jag ska hämta upp en bokvinst, i form av Sven Sederströms sagor.


12.15 En bonusbild är inifrån ovanvåningen på stationen, som är Alvesta Utställningshall, är också på stationen, fast i modell.


13.00 Hemma hos älsklingsfrun för att äta middag, som består av gårdagens urgoda potatis- och köttfärsgratäng.


14.00 Framme hos Missionskyrkan i Älmhult, där jag ska hjälpa till med att julpynta för Jul i Gemenskap, som jag skänkt pengar till under några år och i år tänkt hjälpa rent praktiskt också.


15.00 TV4:s Sydostnyheterna är på plats för att göra ett kortare nyhetsinslag om Jul i Gemenskap. Journalisten på bilden berättar att det blir ett inslag på ca 90 sekunder. Det blir många timmars arbete för de sekunderna.


15.15 Upptäcker en bonusbild i form av en tavla av hur Missionskyrkan en gång såg ut. Mest har nog omgivningarna förändrats genom åren, även om jag inte minns min gamla söndagsskolelokal som något annat än gul.


16.00 Det var inte så stor lunch jag slängde in mig så det behöver påfyllning av en korv och glass. Även inköp av tavelramar till våra bröllopsfoton, eftersom jag inte hittade några lämpliga och billiga i Växjö.


17.00 Tittar igenom vår fotobok från bröllopet med den bättre hälften. Är supernöjda!


18.00 Tröttheten börjar ta ut sin rätt rejält och jag blir sittande vid köksbordet på bilden ovan rätt länge och sen försöker jag lista ut en bra och allt för dyr rad till V86-loppet på Solvalla efter att ha konsulterat Aftonbladets expert. Det enda jag kan säga så här långt är att det gick bättre för mig än honom...


19.00 Påfyllning av näring, där hälften av frukten är min. Knäckebröden har Annika gjort under dagen och de var väldigt goda.


20.00 Har försökt koncentrera mig på Halv åtta hos mig, men är så nöjd med vårt sammansatta stora brudfoto(n) som vi fick för någon dag sen att jag tittar mer på det än på tv:n. Sällan har vi varit så snygga och snyggt klädda :)


21.00 Inser att jag inte kommer att få alla rätt och vinna en massa pengar, som vanligt. Men 6 rätt hade ju kunnat ge lite utdelning i alla fall... Men inte då. Är nöjd med att vara bättre än en expert :)


22.00 Brukar vanligtvis leta jobb på morgnarna, bland det första jag gör. Men idag när jag formellt sett inte var arbetslös, utan "förhindrad" av Patientnämndens sammanträde, så hanns det inte med tidigare än så här. Fanns några jobb som gick att söka i alla fall.


23.00 Har inte hunnit läsa varken Smålänningen eller Smålandsposten (som vi har på billigt prov i tre månader) på morgonen, så det gör jag till kvällen istället.


00.00 Känner mig i vanlig ordning som en idiot som har svårt att komma i säng, till och med efter 20 timmars vakenhet och är urtrött. Frun i huset är som vanligt betydligt bättre på det än mig och jag får skämmas lite. Men somnar i vart fall gott och sover bättre än föregående natt :)
Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

9 kommentarer:

 1. Kul att se hur en dag förlöper i ditt upptagna liv. Jag har tidigare sett månadsbilder på någon blogg där man tar en bild utomhus på samma plats en gång i månaden för att kunna följa hur naturen ändras under året.

  SvaraRadera
 2. Tack :) Den typen av foton vore skitkul att ta också precis som den typen av bilder som man väljer exakt samma plats som en bild togs för flera årtionden sen.

  SvaraRadera
 3. Oj, så många vakentimmar du har! Om jag gör den fotoutmaningen får jag kanske tolv timmar...

  SvaraRadera
 4. Kul med lite nytt folk som gör EFIT. Mycket jobb för kort visning ja, tänker på inslaget på 90sek.

  SvaraRadera
 5. Kikar in på din premiär-EFIT, kul att se en vardag ganska olik min. Och inte minst, gratulerar till giftermålet! Jag antar av EFITen att döma att ni är hyfsat nygifta...

  SvaraRadera
 6. Tack för era kommentarer Jennie och Micke :)

  Jo då det stämmer vi är nygifta och min vardag är vanligtvis mkt lugnare än så här :)

  SvaraRadera
 7. Vad roligt! Jag har försökt mig på en EFIT förut men jag har så dåligt minne att jag - trots att jag är vaken färre timmar än du - inte kommer ihåg att ta ett fot i timmen.... Någon gång i framtiden ska jag lyckas! ;-)

  SvaraRadera
 8. Kul att så många tycker det är roligt :)

  SvaraRadera