onsdag 22 februari 2012

Bananrepubliken Alliansen

Det är egentligen rätt märkligt att det alltid är Vänsterpartiet som får stå till svars för bristande demokratisyn, oftast långt tillbaka i tiden.


Visserligen går det inte att förneka att Vänsterpartiet tidigare har haft demokratiska problem. Men hur vore det att tala om realpolitik av idag, istället för att som Hübinette igår kväll, tjata om koppling till kommunismen, som är ett sen länge passerat stadie? Tror ni att hon hade frågat en moderatpolitiker, som sin syster, om hur deras tankar är kring det faktum att moderaterna tidigare var det enda partiet emot sanktioner av apartheid Sydafrika? 

Betydligt värre är att moderaterna, med Ulf Kristersson som för tillfället främsta härförare, bedriver en antidemokratisk politik. Ingen ska inbilla mig annat än att han igen har moderatledningens godkännande eftersom det inte är första gången de försöker förhala beslut som går emot regeringspolitiken.


Sen tidigare har de fått kritik, som tyvärr tystnat, kring hur vapenexporten ser ut från Sverige, som per capita räknat är världens största vapenexportör. Men det pågår fortfarande en omfattade export till diktaturer, även till de som befinner sig i en väpnad konflikt. På vilket sätt gynnar det en stabil trygghet i världen? (Läs mer hos Svenska Freds)


Hur man än vänder och vrider på det, så är det ett totalt demokratiskt underskott när inget händer i sjukförsäkringsfrågan, trots två beslut om förändringar i sjukförsäkringen i riksdagen, som ska vara demokratin Sveriges högsta beslutande organ, när Sd valt att ta sitt ansvar för en gångs skull och röstat med de rödgröna partierna i en viktig fråga. Kristerssons pudel räcker inte. Han borde, efter sitt fusk med lägenheter som borde gått till behövande inte ens fått en ministerpost.


Tyvärr får jag säga att jag blir besviken på socialdemokraterna, som väljer att lägga sig platt och acceptera det hela, med hänvisning till att de ska vara ett statsbärande parti som inte okynnesanmäler. Det är skönt att se att Wiwi-Anne Johansson, Vänsterpartiet, inte tänker släppa det här, innan man får se vad förslag som kommer att komma från Kristersson.


Men frågan är hur det kan vara något annat än relevant att anmäla när det styrande partiet och alliansen struntar i demokratin och kör över av riksdagen demokratiskt fattade beslut?

Jag är inte förvånad när mörktblåa borgerliga ledarsidor resonerar och försöker få oss att fortsätta ett tjugotal år bakåt i tiden, som jag inte har något emot att göra, men som ser ut som blådunster i ögonen för att dölja den demokratiska bristen i alliansregeringen. Att fråga någon från en diktatur om vad de tycker om vad de tycker om hanteringen av stasiagenter är inte irrelevant, men mer relevant vore det att fråga om vad de tycker om att regeringen väljer att strunta i vad riksdagen har beslutat om i ett majoritetsbeslut?

Det gäller bara besluten angående sjukförsäkringen. Det återstår att se om Sd vågar stå upp för, som de påstår, att vara ett parti för den lilla vanliga människan. Två av tre arbetslösa är utan ersättning från A-kassan idag och en stor majoritet av de arbetslösa når inte upp till de 80% av lönen som A-kassan ska ersätta.

Allt för att ersätta för tappade intäkter som istället gått till att öka skattesänkningarna för välbetalda, sänkt restaurangmoms och rut-avdraget.

Varför inte ägna sig åt kärnverksamhet istället? Så att sjukvården blir relevant i synnerhet när nyfödda är inblandade, istället för att bara försöka medicinera en sjuk politik med konstgjord andning? Eller att ägna sig mer åt relevant forskning, som skapar oss en bättre sjukvård? Eller åt att konstatera att kanyler kan slängas i soporna, eftersom apoteksreformen gjort att apoteken inte längre behöver ta emot kanyler?

Sverige börjar bli för anfådd för att orka med mer av alliansens politik.

Edit: Stämmer det att Bildt varit spion/informatör etc åt USA så måste han avgå. Naturligtvis så dementerar han.

media ab ab ab ab ab ab svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd dn dn dn dn dn dn dn dn hd hd hd exp gp gp gp gp gp dag dag dag dag nsk skd skd sr sr sr sr svt svt svt exp 


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar