fredag 11 maj 2012

Sälj skiten!

Någonstans hoppas jag att jag har fel, i min misstro mot att Linnéanläggningen på Möckelsnäs ska fungera som centrum för barnfamiljer, men jag tror inte man kan jämföra en stor stad som Helsingborg, med stor trafik igenom staden och andra besöksmål som drar folk med Älmhult där Linnéanläggningen ligger långt från 23:an och trafiken som passerar igenom kommunen...

En sak som är nästan helt bortglömt som turistmål är stället som Linné växte upp på, Stenbrohults kyrkogård med den gamla prästgårdstomten och där Linné levde en den största delen av sitt liv i dagens Älmhults kommun. Däremot är det tveksamt hur lätt den är att utnyttja i turistisk synpunkt med tanke på att den ligger på dagens kyrkogård.

Jag har oerhört svårt att se att det här inte ska bli något annat än en fortsatt icke-lönsam kostnad för kommunen och att den så fort som möjligt borde säljas till Citykyrkan.

Linnéanläggningen borde placerats väldigt nära födelsehemmet eller möjligen nära dagens blivande Handelsområde, som man å andra sidan officiellt inte kände till då.

Att tror att 60 000 personer per år ska hitta dit är lika orealistiskt och icke-trovärdigt som de 100 000 som skulle hitta ut dit enligt den första kreativa personen som lurade alla den tidens politiker till en av de sämsta investeringarna på många år och genomröstad på mycket oklara grunder...


Då lär knappast den lilla krokiga och smala vägen av idag räcka till...


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

2 kommentarer:

  1. "virtuell utställning kring Carl von Linné till en föreslagen kostnad på omkring fem miljoner kronor"... udrar om inte solen förångat vår planet innan payoff-tiden gått ut för den investeringen.
    Billigaste lösningen är troligen att jämna det med marken. Sälja byggmaterialet som återvunnet byggmaterial och odla upp ytan till ett naturområde som sköter sig självt. Mera Linne´än så kan det inte bli.

    SvaraRadera
  2. Eller att bara låta det vara och se hur naturen tar tillbaka det människan byggt?

    SvaraRadera