tisdag 15 januari 2013

Grattis maxialliansen som blir räddade av Ikea!


Jag förstår verkligen Ikea, som ger kommunen 8 miljoner per år för skolverksamheten, för det som fungerade tidigare har verkligen raserats under det borgerliga styret sen valet 2006. 

Vi har varit ute på flera skolor och förskolor för att lyssna på de anställda, vilket vi kommer att fortsätta med ett bra tag till och det är så här långt en samlad bild som anställda, föräldrar och elevråd ger: Deras resurser har försämrats mycket!

Vänsterpartiet Älmhult har i många sammanhang fört fram samma sak som Ikeas VD Thomas Carlzon också fört fram. Skola, barnomsorg och infrastruktur som fungerar är grundläggande för en liten kommun som Älmhult och för att folk ska vilja flytta hit. 

Det finns bl a en omfattande djup OECD-undersökning som Vänsterpartiet hänvisat till flera gånger, utan respons från de borgerliga partierna, som visar att det är så här inom alla OECD-länderna och små orter.


Det är ett mycket dåligt betyg för den borgerliga alliansen i kommunen, regionen och landet, som ger så lite resurser till skola och barnomsorg att man behöver räddas av ett privat företag.

Vilka eventuella krav Ikea skickar med de 8 miljonerna per år, under två år, vet jag inget om, mer än de få saker som nämns i Smålandspostens artikel. 

Men jag hoppas verkligen att det innebär att pengar direkt kommer skolan till godo och där de bäst behövs.

Men i den här kommunen skulle det inte förvåna mig om man använder pengarna för att sänka skatten och dra ner på kommunens pengar till skola- och barnomsorg.


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar