onsdag 10 april 2013

I hög grad alliansregeringens fel att Älmhults ekonomi är dålig

Det här är i hög grad regeringens fel, att socialnämnden i Älmhult får det svårare att få ihop ekonomin!

Dels eftersom de hårdare reglerna och sämre ersättningarna från A-kassa etc samt sjukförsäkringen som slänger ut människor via Fas 3 ut ur försäkringssystemen gör att människor som är arbetslösa eller långtidssjuka hamnar hos socialen.  Staten puttar över kostnaden till kommunerna.

Den borgerliga regeringen har betalat ut mindre statsbidrag än en rödgrön gjort, vilket ger mindre pengar till kommunen. I medel är 18% av Sveriges kommuners inkomst statsbidrag. I rena pengar för Älmhults del handlar det om ca 105 miljoner.

Andra borgerliga kommunpolitiker klagar till regeringen och väljer att både muntligen och skriftligen framföra vilka problem det skapar för deras partikamrater i kommunerna.

Här verkar lokalpolitikerna hellre vara intresserade av att vara bra vänner med ett antal ministrar, till nackdel för kommuninvånarna.

Anledningen till att man inte har så mycket pengar till kommunerna, och mycket annat, beror på jobbskatteavdraget, något som numera Vänsterpartiet är det enda partiet på riksplanet som är emot.

Det är alltid trevligt att möta f d borgerliga väljare som säger att de ska rösta på "mig" och Vänsterpartiet i Älmhult. Men det gäller verkligen, för att hela Sverige ska fungera bra, att få fler röster till Vänsterpartiet i riket också.Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar