fredag 5 april 2013

Ett bra beslut att spara på röda stugan

Nu vet jag inte riktigt om det stämmer som sägs i artikeln om att Röda stugan bevaras helt stämmer, att kommunen tidigt var ute med att spara på den och utnyttja den småländska karaktären för stugan och omgivningen.

Det är sant att det tidigt fanns tjänstemän med den åsikten, men politiskt sett var det Vänsterpartiet som först agerade för stuga och stenmur.

Det går att läsa både i artikeln Stenmuren som splittrar från mars 2011 och kanske framförallt i de efterföljande kommentarerna om hur bl a både centerpartister och dåvarande sverigedemokrater uttalar sig mot bevarandet av svensk kultur.

Vänsterpartiet var direkt först bland de politiska partierna att ta ställning för stuga med omgivning i Låt stenmuren stå kvar.

Det må vara en av de minsta frågorna jag personligen uttalat mig om. Men att vid ett av länets största turistattraktioner och utan att tveka kommunens absolut största turistmagnet, välja att inte utnyttja det som naturligt påminner om både småländsk och älmhults historia bakåt i tiden är ett direkt dåligt val.

Det är skönt att se att det idag inte verkar vara något motstånd mot bevarandet varken från politiken, tjänstemännen eller Ikea. Kombinerat med ett nytt turistcentrum, så är jag övertygad om att det blir en betydligt bättre lösning än att jämna backen, huset och stenmuren med marken.

Jerker Nilsson, ordförandet Vänsterpartiet Älmhult

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar