fredag 8 november 2013

Inte förvånande, men inkonsekvent

Jag tycker det är mycket skönt att Jonas Sjöstedt och övriga i ledningen för Vänsterpartiet var tydliga redan för några veckor sen: Vi vill sitta i regeringen med ministersposter, men inte till vilket pris som helst.

Eller som han sa själv på Vänsterdagarna för några veckor sen:Om regeringsfrågan sa Jonas Sjöstedt att ”Vi går till val på vår egen politik, men vi siktar på makten. Vi har varit tydliga hela vägen: den bästa regering som Sverige kan få är en rödgrön regering med ett starkare vänsterparti. Det är vårt besked. Vi vill delta i en regering, vi vill ha vänsterpartister som ministrar. Men vi regerar inte till varje pris. Vänsterpartiet kommer inte att sitta i en regering som fortsätter dagens privatiseringspolitik. Det ska göra skillnad att rösta på Vänsterpartiet”.

Och han sa vidare att om partiet inte når sitt mål om en röd-grön regering så är alternativet opposition: ”Vi är inte intresserade av att vara ett stödparti och vi vill inte tillbaka till situationen som rådde före 2006. Men självklart regerar vi hellre än är i opposition.”

Sjöstedt avslutade med att säga att partiet kommer att ha två tydliga löften till väljarna inför 2014.
-Med Vänsterpartiet slipper du borgare i regeringen och du slipper vinster i välfärden.

Det ser lite märkligt ut att som Stefan Löfven gör idag, att gå ut att säga att vi kan regera med vilket parti som helst, utom Sverigedemokraterna.

Skolresultaten har blivit konstant sämre sen Jan Björklund från Folkpartiet och alliansen kom till makten 2006. Han skyller efter 7 år fortfarande på socialdemokraterna och det uppmärksammas även internationellt.

Antalet arbetstillfällen på landsbygden har minskat konstant sen alliansen kom till makten 2006. Trots en centerpartistisk landsbygdsminister i Eskil Erlandsson.

Och som vi alla vet så har arbetslösheten ökat sen Moderaterna och alliansen kom till makten 2006.

Själv är jag förvånad över att det finns ett enda borgerligt parti som man vill samarbeta med, eftersom deras politik, vilket S många gånger fört fram, är ett stort misslyckande på alla viktiga punkter.

Man behöver inte ens nämna alla bortglömda skandaler eller arbetsförmedlingen som går under i kaos och sparkade chefer...

Det värsta av allt tycker jag ändå är att det är ett svek mot de socialdemokratiska väljarna, för de har alltid föredragit ett mer tydligt samarbete med Vänsterpartiet.

Det gör att anser man att alliansregeringen är ett stort misslyckande så är det numera endast Vänsterpartiet som är ett trovärdigt vänsteralternativ till borgerligt inflytande på rikspolitiken och det enda säkra alternativet för oss som inser att vinstdrivande verksamhet inte fungerar inom vård, skola och omsorg. Det behöver man inte ens sett på Uppdrag Granskning för att inse.

media ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn smp smp smp smp smp smp nsk nsk skd skd


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar