lördag 24 juli 2010

Märkligt resonemang

Det är lite märkligt att inte bara förtroende för regeringen är högt, utan även att den ökar för oppositionen. En tröst om något...

Mig förvånar det som sagt, eftersom man jobbar så hårt på att dölja ökade inkomstklyftor, som jag bland annat var inne på igår i Det där stämmer inte. Jobbskatteavdraget ger inte fler jobb, bidragsberoendet har ökat och rut-avdraget gynnar mest välbeställda.

Satsningar på de som har det bäst har fortfarande den effekten att klyftorna ökar, vilket ger ett otryggare och orättvisar samhälle.

Jag menar när ska regeringen börja göra något åt de företagare som väljer att utnyttja ungdomar i arbetslivet och ett faktum att sköterskor inte tjänar på utbildning, trots att alla hade tjänat på fördjupad kunskap? Det finns mycket kvar att jobba med för att förtjäna det stora företroende de just nu tycks ha.

Mer media exp svd svd sds ab


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

4 kommentarer:

 1. Såna där förtroende-mätningar påverkas nog mycket av helt irrationella faktorer. Jag kan t ex tänka mej att förtroendet för politiker öht stiger under perioder då det inte varit några speciella skandaler kring politiker... kanske är en sån effekt vi ser nu.

  SvaraRadera
 2. Det obehagliga med situationen är ju att ALLA vet att högerpolitik gynnar de som har det bäst. Men ingen synar regeringens ihåliga resonemang och lögner.

  Sen ställer sig Reinfeldt, med huvudet på sne, och snyftar något om att sossarna har tvingat reporten att ställa jobbiga frågor.

  Grattis sverige.

  SvaraRadera
 3. Bra blogg! Vad kommer V att göra för de långtidsarbetslösa som lever på 65% a-kassa eller sjukersättning? Verkar som att ingen bryr sig om underklassen i Sverige, inte ens V. Det skulle nog behövas ett riktigt kommunistparti i riksdagen för att tämja den svarta alliansen.

  SvaraRadera
 4. De kommer att förändra ersättningarna till de bättre, om jag inte förstått fel. Däremot så håller jag inte med dig om att det behövs ett riktigt kommunistparti eller att V skulle vara det.

  SvaraRadera