torsdag 16 december 2010

Ett bra val!

Gustav Fridolin är en av rätt få politiker i övriga partier som skulle få mig att i teorin överväga att byta från Vänsterpartiet till något annat.

Därför blir jag glad när han har bestämt sig för att han vill bli språkrör för Miljöpartiet, vilket jag tror gör att de fortsätter vara ett relativt populärt parti även ett antal år framåt.

Vem som blir hans kollega återstår däremot att se, även om Valtersson tycks vara populär.

(Blev en dag senare citerad från det här korta inlägget, på Expressens debattsida)

Mer media dag gp svd svd hd hd exp dn skd


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

14 kommentarer:

 1. Jag tror extremisten Fridolin kan komma att skada MP. Men Ni extremister emellan förstår jag ju att ni håller på varandra.

  SvaraRadera
 2. Misstänker att det är ngt du bara slänger ur dig med tanke på att jag inte heller är extremist...

  SvaraRadera
 3. Det är ju bara att se på hur ni båda resonerar. Lika drastiska båda två. Fridolin är dessutom ypperligt inkompentent i det mesta men mycket skicklig retoriker. Kombinationen av detta blir att han kommer att skada MP lika svårt som Ohly har skadat V. Jag tackar dock och tar emot, extremistpartier ska hållas små och med begränsat inflytande.

  SvaraRadera
 4. Fast är att uttrycka sig drastiskt ngt som mäter hur mkt extremist man är så är du värst av oss alla :)

  Jag är förvånad över att du tror att han skadar Mp. Jag tror han blir en succe ärligt talat pga sin personlighet.

  SvaraRadera
 5. Ja där är vi oense, jag tror han blir en onytta för partiet. Folk i allmänhet börjar få upp ögonen för avskyvärda former av politisk korrekthet och där är han skicklig med retoriken. Dock tror jag att folk kommer att se igenom honom, rakt genom. När det blir mer kritisk press på honom kommer han att börja krackelera. Jag såg början till det i något "debatt"program för ett par dagar sen. Han visste helt uppenbarligen inte vad han snackade om och försökte skyla över det så gott han kunde men det blev pannkaka. Debatten handlade om utsläppsrätter bland annat så där borde han ju som miljöpartist ha koll tycker man. Nä, han är en politikerbroiler som jag tror kommer bli en parantes i MP:s eventuella partiledarhistoria.

  SvaraRadera
 6. Men för fan Jerkan - skall du ändra siten till "Alltid grönt Alltid skönt" istället?

  SvaraRadera
 7. Vad är det som är så bra med Fridolin?Hypen påminner om den kring Maria Wetterstrand,så fort hon får några svåra frågor kan hon inte förklara sig.

  SvaraRadera
 8. Magnus - Jag tror inte det är SÅ stor risk :)

  Alexander - Han är erfaren och har trots sin relativa ungdom varit politiskt aktiv länge, men han har också arbetslivserfarenhet och är en god retoriker som har en vettig och inte extrem syn på miljön och tillväxt.

  SvaraRadera
 9. Kalle - Det debattprogrammet missade jag men när han satt i riksdagen innan så tyckte jag att han var oerhört vettig, inte minst retoriskt som du säger.

  Dessutom har han en sympatisk framtoning. Det borde inte vara viktigt för en politiker, utan det borde vara konkreta resultat. Men tyvärr är det viktigt och det tror jag han vinner stort på och att han kan bli mer populär än Wetterstrand på.

  SvaraRadera
 10. Nu blandar du ihop begreppen. Att vara retoriskt skicklig är inte nödvändigtvis en positiv egenskap, se på Hitler och Goebbels till exempel. Fridolin är duktig på att "smeka" folk med sina substanslösa ord, ungefär lika duktig som Hitler var med att uppvigla med substanslösa ord. Att vara retoriskt skicklig handlar inte om att ha vettiga åsikter eller argument utan enbart på att leverera ord och inget annat. Jag tycker inte han är det minsta vettig utan snarare ansvarslös, han drar sej inte för nånting sålänge hans älskade illegala invandrare får förmåner vi vanliga svenskar bara kan drömma om eller sålänge påhittet om global uppvärmning ivras på som aldrig förr. Hela världsekonomin får gärna gå under sålänge han får raljera om något som ingen har bevisat eller kan bevisa.

  SvaraRadera
 11. Naturligtvis ska den goda retoriken användas ihop med ett bra budskap. Det gjorde inte Hitler.

  Vad det gäller den globala uppvärmningen så är det en mycket stor majoritet av forskarna som i huvudsak håller med mp om att den existerar och är på väg att bli ett stort problem.

  SvaraRadera
 12. Och det gör inte Fridolin heller. Inte om man granskar konsekvenserna av budskapet han för fram så på det sättet är han jämförbarlig med Hitler. Kan du greppa efter halmstrån så kan väl jag, jag syftar till ett inlägg av dej lite längre upp.
  Det är nog så att jorden blir varmare, det har jag inte så mycket kunskap om men jag är dock inte helt övertygad om att det är vårat fel i den utsträckning forskare valt att driva. Jag tror att det är något som hör till jordklotets normala cykel och vi på sin höjd har skyndat på det hela litegrann men att det ändå ligger så långt fram i tid att det inte är överblickbart. Däremot så är jag för ett avskaffande av fossila bränslen men det är av andra anledningar, dels kommer vi få stora problem när oljan börjar sina eftersom världsekonomin hänger på oljan väldigt mycket och dels för att jag vill göra det arabiska inflytandet och utpressningen från de regionerna så tandlösa det bara går.

  SvaraRadera
 13. Vilken folkgrupp menar du att Fridolin vill gasa ihjäl?

  Jag tror också att jorden förändras av sig själv s a s men det låter orimligt att inte en så stor förändring av jordens förutsättningar får konsekvenser.

  SvaraRadera