lördag 6 augusti 2011

Pride behövs för att visa hur få hatarna är

Det är skönt att se hur Sverige och norden, åtminstone på vissa punkter, kontinuerligt gått mot det bättre de senaste årtioendena. Något som verkligen syns när man ser hur Pride-festivalen breder ut sig mer, tar mer utrymme och får mer uppmärksamhet, även av de som är som jag, straighta, men för att homosexuella ska få vara och behandlas som exakt vilka andra människor som helst. Prides mål borde att avskaffa behovet av sig självt.


Det finns vissa grupper, högerextrema och högerkristna i huvudsak, som gnäller om barnens bästa, när det kommer om familjebildning.


Men så länge de är tysta, ack så tysta, när det kommer till betydligt större problem som drabbar betydligt fler barn, som nedmontering av skolhälsovården eller hela skolväsendet. Problemen när det kommer till de familjer som inte ser ut som Svenssonfamiljen enligt blankett 1A ligger i princip enbart i omgivningens reaktioner och förväntningar. 


Något som också drabbar skilsmässobarn som bor helt eller delvis med en förälder, något som inte heller uppmärksammas eller får grupperna ovan att reagera och kräva förändringar. Märkligt nog... Men det är väl skillnad på person och person?


Just Pride har fått viss intern kritik för att de är för öppna för även icke-homosexuella. Men som jag ser det så är det en del av poängen med det hela. Pridefestivalen borde intressera alla människor, åtminstone i teorin även om man som jag inte åker dit, som vill ha faktisk jämlikhet och att alla ska behandlas likadant, som männisor och inte efter läggning eller utseende.


En annan diskussion, som inte ses som helt politiskt korrekt, enligt många av de grupper som normalt supportar Pride-festivalen, är den diskussion som förs där om Porr i nya kläder (en artikel som rekommenderas), där porren på många sätt förändrats tack vare internet och möjligheten att få många ny varianter av porr att helt omkullkasta teorierna kring vad porr är och hur den verkar skadligt. 


Den borde även påverka diskussionen inom mitt eget parti, Vänsterpartiet, och få fler att inse att man lika lite kan dra all porr över en och samma kam, som man kan göra med något annat. Jag har svårt att se att människor med, som ett exempel, exhibitionistisk läggning har mindre anledning att inte kunna få sina rättigheter tillgodosedda på exempelvis internet, om de vill det, än vad homosexuella har. 


I vissa fall känns porren mer normal än hälsofixering, när den får människor att misshandla sina kroppar...


Med resonemanget som varit vissa gånger så har man tangerat de värsta högerkrafterna och det kan jag inte tänka mig är det man eftersträvar. Vänsterpartiet har svängt i andra frågor som samsas under Pride-fanan, som den om surrogatmödraskapet. Eller jag uppfattar åtminstone att det är en svängning på gång från positiv till negativ, trots att man där ställer sig, igen mot hbt-rörelsen som jag uppfattar i stora delar som positiv till det.

Jag noterar att det varit många kränkningar mot besökarna av Pridefestivalen, vilket är ytterligare ett bevis på hur hårt några få grupper känner sig och sina åsikter ha färre och färre anhängare.

Det är samma hets mot pridebesökare och homosexuella från extremhögerhåll som det är mot oss som säger emot dem när de vägrar inse hur deras retorik har fått människor att både uttala sig och framförallt döda andra människor, både de med politiskt andra åsikter, människor av annat ursprung och homosexuella.

Det är knappast homosexuella eller människor som inte har fördomar mot invandrare, kvinnor eller homosexuella som är det stora hotet. Det har tyvärr dådet i Norge visat och alla de kommentarer, både i min blogg och på tidningarnas nyhetssidors kommentarer (läs mer om det här också), eftersom allt för många uppenbarligen inte har insett vad deras åsikter leder till.

De högerextrema har, och fortsätter behålla, samma gemensamma hat mot kvinnor och homosexuella som islamisterna har.

Att de sen inte ens vill betala för sina taxiresor gör bara att jag slutar upp att vara förvånad...

Det vore bättre att Jimmie Åkesson försökte förklara den och andra händelser, istället för att försöka tycka synd om sig själv på grund av Norge-händelserna. Jag är ledsen att säga det, men det är samma retorik som du och dina partibröder kör med mot invandrare, främst muslimer. Varför ger du dig in i leken utan att tåla den?

Någonstans borde hans reaktioner kommer på den av sd:are hyllade bloggaren Fjordman, som inte ens vill lämna över sin dator till polisen för att få en bättre möjlighet att komma till avslut med massmördaren i Norge. Men istället får vi gnäll över hans parti som nu får samma typ av kritik som de själva använt sig av...


media ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab dn dn smp smp exp exp exp exp exp exp exp exp exp exp exp exp exp exp exp gp gp gp gp dag dag dag dag dag dag dag dag svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn gp gp gp gp gp gp gp hd hd hd hd hd hd skd dag kvp smp skd

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

6 kommentarer:

 1. En del människor hävdar ju att Pride redan har avskaffat behovet av sej självt, för nu för tiden finns det minsann inga fördomar och inget förtryck mot homosexuella, åh nej, det är tvärtom "inne" att vara homo... Man måste ju vara total-straight med stora skygglappar för att kunna få för sej nåt sånt.

  SvaraRadera
 2. Tråk och slisk festival, jag fattar inte hur det kan göra saker mer jämlika. Dessutom fattar jag inte att vissa personer tillåts gå nakna ? I samma anda kan jag tycka vi kan ha ett pedofili och tidelagståg fast bara om det inte skadar någon. Det vore väl fint?

  SvaraRadera
 3. Dvärghundspossen - Jag kan bara hålla med dina kloka ord!

  Daniel - Jag har inte sett enda gå naken.

  SvaraRadera
 4. The Genderbender sa:


  Dvärghundspossen: Man behöver inte vara "Totalstraight" för att hysa en sådan åsikt, eftersom sexuell läggning inte gör någon enda individ fördomsfull- Eller blind. Däremot gör inskränkthet folk fördomsfulla- Och Religion.
  Sålunda, finns det tyvärr inte bara många homofober utan också många heterofober, och det inte på grund av deras respektive läggning, utan på grund av att de helt enkelt är inskränkta individer.
  Naturligtvis kommer dock ingen av grupperna att vinna, eftersom de aldrig har några argument utan bara gnäll och gnissel, så de är inget att rätta sig efter.


  Daniel Svedlund: Pedofili och Tidelag skadar alltså ingen? Intressant. Har du några källor för det omvälvande påståendet?
  Jag menar, det är ju trots allt en fantastisk rapport du kommer med, med tanke på att man ju tycker att en 5-åring eller en katt som blir påsatt inte skulle ha så mycket att säga till om på samma vis som en vuxen homo eller bisexuell person, fast du kanske har bevis för motsatsen?

  SvaraRadera
 5. Du har helt missat diskussionen om VARFÖR man ansåg det problematiskt med det öppna pride.
  Att vara homo är faktiskt inte alltid en dans på rosor, det är ett liv som för många kantas av misshandel, våld och utstötthet just FÖR ATT MAN ÄR homosexuell. Att nå ut gör vi med paraden, och visst är det viktigt med heterosexuella kommer till pride. Men i år var det många som inte vågade visa att de var homosexuella ens inne i området. Flera blev utsatta för glåpord, och någon blev misshandlad. Det är inte OK. Och därför handlar det dels om säkerhetstänkande och dels om att för en gång skull vara den normala. På dagarna såg jag bara heterosexuella kärleksyttringar i parken. Det var inte så kul!

  SvaraRadera
 6. Nej det inser jag att det inte är Dani, vilket framgår av min text. Frågan är bara om du tror att ni når ut till mer om ni stänger av mer?

  SvaraRadera