lördag 29 oktober 2011

Svar på tal

Även om vissa politikers inlägg har ett tag på nacken, så är de omöjliga att låta bli att kommentera, när de är så totalt tokiga, inte bara vad det gäller varghatet,  utan även det de resonerar kring som de påstår sig stå för själva:


Du är med ett parti som normalt sett är för plågsamma djurförsök, men inte i det här fallet, och du talar lite som du har förstånd till ;)
Fårstängsel, eller vilken typ av stängsel du vill med eller utan el, är stängsel som begränsar i lika hög grad som rovdjurssäkrade stängsel. Värst är de stängsel som skyddar nyplantering som är upp till tre meter. Vill du att skogsägarna ska förbjudas att använda dem så att det lilla fåtal människor som vågar sig utanför stig och väg kan gå där också? Den typen av stängsel hindrar t o m mig som är orienterare och ute oftare i skog och mark än de flesta är.

Den samlade rovdjurspolitiken kostar skattebetalarna 150 miljoner. Älgarna själva kostar via olyckor samhället 1 miljard. Lägg till det höjda försäkringar och självrisker, samt dödsfall som orsakar personligt lidande. Skogsägarna kostar det nästan 1,5 miljarder per år. Frågan är varför man ska lägga så mycket pengar och lidande på en art som inte ens är hotad i Sverige, än mindre i övriga världen?

Du hänvisar till hur vargen ”plågar” djur när den agerar naturligt för att få mat och ändå tillhör du ett parti som inte vill skärpa lagstiftningen för när människan, som kan välja, plågar djur.

Frågan är vilka mer rovdjur du vill ta bort, för det är så vitt jag vet inget rovdjur som avlivar sitt byte smärtfritt. Värst är sannolikt det vanligaste husdjuret i landet, katten, som är en mästerlig jägare, men som mer än gärna leker med sitt döende byte.

Jag förväntar mig en plan från dig och centern som går ut på att utrota huskatten omgående.
Värst av allt är dock att du pratar om naturen och ändå inte är medveten om att det behövs en toppredator, som vargen, för att få balans i naturen. Vi människor klarar inte av att skapa den balansen.
Tyvärr får jag säga att du verkar ha valt att sova dig igenom stora delar av din högskoleutbildning…


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar