måndag 24 oktober 2011

Moderata lögner

Det är i vanlig ordning inte utan att man blir förvånad över moderaternas agerande och hur extremt oprofessionell Arkelsten i sin roll som partisekreterare är.


Det jag talar om är naturligtvis deras historieförfalskning om hur moderaterna varit för fria val och kvinnlig rösträtt och mot apartheid, vilket naturligtvis inte stämmer. 


Internet är fullt av varianter av texten nedan, som dessvärre stämmer:


1916 Var högern emot allmän olycksfallsförsäkring i arbetet.
1918 Var högern emot allmän och lika rösträtt för män.
1919 Var högern emot kvinnlig rösträtt.
1919 & 1923 Var högern emot 8 timmars arbetsdag.
1921 Var högern emot dödsstraffets avskaffande.
1927 Var högern emot folkskolereformen.
1931 Var högern emot statliga bidrag till sjukkassorna.
1933 Var högern emot beredskapsarbeten.
1934 Var högern emot statliga bidrag till arbetslöshetskassorna.
1935 Var högern emot förslaget om folkpensioner.
1938 Var högern emot två veckors semester.
1941 Var högern emot sänkt rösträttsålder.
1946 Var högern emot fria skolmåltider.
1946 Var högern emot allmän sjukvårdsförsäkring.
1947 Var högern emot allmänna barnbidrag.
1951 Var högern emot tre veckors semester.
1953 Var högern emot fri sjukvård.
1959 Var högern emot ATP.
1963 Var högern emot fyra veckors semester.
1970 Var högern emot 40-timmars arbetsvecka.
1973 Var högern emot möjligheten till förtidspensionering vid 63 år.
1976 Var högern emot förslaget om en femte semestervecka.
1983 Var högern emot löntagarfonderna.
Det finns mer märkligheter att läsa här.

Egentligen är jag inte helt förtjust i den här typen av listor, i synnerhet inte när man börjar gå nästan 100 år tillbaka i tiden. Det enda man vet om saker som hände för lång tid sen är att det utspelade sig i en värld som inte är samma värld som idag och därför inte kan dömas enligt samma grunder som vi gör idag.

Det finns självfallet märkligheter att gå på alla partier med som har varit med i tillräckligt många årtionden.

MEN, vilket är ett stort men, det är oerhört märkligt när nya moderaterna plötsligt ska bli så distanserade från de gamla, att de likt vilken diktatur som helst vill skriva om sin historia. Det blir en stor pinsamhet eftersom egentligen nutiden är illa nog.

Att högern mer än andra varit Brysselturister för EMU är ingen nyhet. Se hur "bra" det gick. Till och med ledande politiker hävdar att det är tur att vi faktiskt står utanför och kan föra vår egen penningpolitik. Jag gillar naturligtvis inte Anders Borg, men jag ska inte förneka att vi haft många betydligt sämre finansministrar också...

Vi har de fängslade svenska journalisterna, som försökte undersöka Bildts vandel via Lundin Oil, som inte får särskilt mycket hjälp att ta sig ur sin situation. Bildt själv klarar inte av att vara rak och ärlig ens hos Skavlan, trots att han måste varit mycket väl medveten om vad programmet skulle handla om.

Nedmonteringen av psykvården kostar liv och lidande och anledningen till den är naturligtvis att man behöver finansiera jobbskatteavdragen på något sätt. För visst är det viktigare med att rika får mer lön och sjuka mindre vård?

Libyen formar nu sin demokrati och moderaterna och regeringen var mycket sent ute med att våga stödja de frihetskämpar som dog inför tv-kamerorna. Vilket säkert beror på de affärer regeringen gjorde med dem och som om demokratianhängarna skulle förlora hade riskerat att slänga grus i maskineriet för framtida affärer med diktaturens ledare.

Och var det inte hela regeringen så var det, igen, vår utrikesminister som hade ekonomiska intressen där...

Deras utförsäljningar av vård och skola har låg kontroll, vilket gör att skattepengar trillar ur landet hur lätt som helst, med allt för liten kontroll.

Till och med moderaternas egna kritiserar partiets mörkade bidrag, något som öppnar upp för mängder av märkliga lösningar för moderaternas del, som kan tyda på korruption, trots att man påstått att man ska förbättra sig.

Någonstans är det tur för moderaterna att sossarna är så stukade, eftersom moderaterna gör så lite rätt och borde utsättas för mycket mer kritisk granskning än vad de råkar ut för nu.

Ja och då har jag ändå inte tagit upp varken de senaste årens moderata skandalerytterligare några av de jag hittade tidigare, hur moderater agerar odemokratiskt.

Och inte heller har jag nämnt Sveriges Nationella Förbund, som det sägs följande om:

Sveriges Nationella Förbund grundades 16 oktober 1915 på hotell Kronprinsen i Stockholm under namnet Sveriges Nationella Ungdomsförbund (SNU) och blev med tiden i praktiken ett fristående ungdomsförbund tillAllmänna Valmansförbundet (nuvarande Moderaterna).

media gp ab ab ab ab ab ab ab svd svd svd svd svd svd svd svd dn dn dn dn hd exp gp smp
Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

2 kommentarer:

  1. Tänk om Vänsterpartiet gick ut och sa att dom genom hela 1900-talet protesterat mot diktaturen i Sovjet. Lika bisarrt.

    SvaraRadera