söndag 30 oktober 2011

De och vi

Jag skrev om moderata lögner för några dagar sen, och det är verkligen märkligt det som framträder mer och mer tydligt...


Fast märkligast är inte egentligen att moderaterna ljuger och gör större fel än många andra partier, antingen direkt via partiet eller sina aktiva politiker.


Det märkligaste är hur man lyckats blåsa så mycket blå dunster i ögonen på befolkningen att de på allvar tror att partiet är välfärdskramare och att partiets politiker, som Bildt, klarar sig undan med mord, nästintill bokstavligt talat via sitt engagmang via Lundin Oil.


Vem bryr sig egentligen om att Juholt blir granskad? Det är som sig bör, men varför är reaktionerna så få på att så få bryr sig om Bildt, eller inte ens Billström och Tolgfors som gör något liknande vad Juholt gör? Att högerns ledarsidor fortsätter kritisera Juholt är någonstans också som sig bör, men det är mer märkligt hur S-politikerna väljer att hålla honom om ryggen, trots att han uppenbarligen är ett sänke för partiet.


Någonstans tycks media ha bestämt sig för att S-politikers felsteg är en större nyhet än om liknande saker görs av högerpolitiker, och de släpps snabbare när de vägrar ge respons och knappt ens bemöter kritiken och är långt ifrån att gå in i försvarsställning på samma sätt som Juholt gör. Moderaterna själva kan göra som i frågan kring Afghanistankriget - Välja att tiga ihjäl det.


Visserligen kan säkert delat ledarskap även inom S minska eventuella risker. Men tänk istället så här för deras del: Vad kommer fram om man har två partiledare att hitta skit kring och hur mycket lägre siffror kommer S att kunna få då?


Mp har plockat upp en bra idé om att de ska få många svenskar att kunna påverka miljöpartiets politik, vilket jag tycker är något för alla partier att ta till sig av. Något som är betydligt bättre än moderaternas förmåga att ljuga ihop kring sin egen historia i sitt milt sagt stinkande uppdaterade faktafelsfyllda partiprogram...


Samtidigt så handlar Sverige idag betydligt mer om att göra reklam och sälja, än att vara till gagn för medborgarna, oavsett om det handlar om friskolor som inte behöver bibliotek, sjukvård, medicin eller att färre får rättshjälp, vilket ytterligare ökar på skillnaden mellan de som har och de som inte har eller fattig och rik och skapar ett än mer rättsosäkert och orättvist land.


Det viktigaste borde vara att får ett mer jämställt samhälle och mindre skillnader, till förmån för utsatta grupper.


En sån sak som brist på läkare och för dåliga instruktioner över sjukskrivningsfrågan från regeringen påverkar också att man mer och mer koncentrerar sig på något annat än att få människor på allvar friska på ett rättssäkerhet sätt.


Sjukskrivningsproblemet, som Hanne Kjöller nämner i dagens DN existerade inte igår mer än det existerar idag, utan är en missvisande mediebild där Kjöller själv är en mycket stor orsak till att det är fel uppfattning om var problemet finns.

Det är illavarslande om samhället ser ut som det gör, och det likväl ska behöva bli en ännu jävligare åtstramningspolitik, för både ni och jag vet att det inte blir de som har råd som kommer få mest märkbara åtstramningar, för de som bestämmer är allt mer på väg att fjärma sig från gemene man.


media svd svd svd svd svd hd hd hd hd hd hd hd exp exp exp exp gp gp gp gp gp gp dag dag dag dag dag dag kvp kvp kvp skd nsk sr dn ab ab ab ab dn


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

4 kommentarer:

 1. Vem bryr sig om granskningen av Juholt? JAG! Jag vill inte att mina skattepengar ska missbrukas. Det spelar ingen roll vem som gör det men de stjäl från mig och alla andra arbetare. Personligen tycker jag att de blåste upp historien om hans hyresrofferi. Det fanns inte några klara regler så han har egentligen inte gjort något fel, sen kan man undra hur en man från mitt (fd) parti (kommer nu att rösta mp eller v) är så enormt girig att han vill ha smulor bara för att han är berättigad det. Han tjänar över 100 000 kr per månad. Ingen moral men har någon politiker det?

  Däremot underblåste media att han fått betalt för sin bil och en hyrbil samtidigt samt att han fått pengar får ett antal hotelldagar och sedan inte använt alla men behöll pengarna. Det ska han förstå är fel och det är i min värld bedrägeri. Endast politiker kommer undan med det och det är en skam. Jag hoppas att sossarna tappar 28% till och att de som röstat på S väljer att gå till ett av de andra närliggande partierna precis som jag kommer göra. JUHOLT HAR STULIT FRÅN OSS OCH ÄR INTE LÄMPLIG ATT FÖRESPRÅKA ARBETARRÖRELSEN!

  SvaraRadera
 2. Det vill inte jag heller men varför är det bara Juholt som diskuteras på allvar och inte alla moderater m fl?

  SvaraRadera
 3. Intresset kan ju KANSKE bero på att Juholt är partiledare och den högst ansvariga för Sveriges största parti, ett parti som dessutom skryter med sin höga moral, och hans förehavande har därför betydligt större allmänintresse än snedsteg av riksdagsmän eller ministrar, oavsett partifärg, som väldigt få ens har hört tals om.

  Här handlade det ju om något högst konkret där Juholt bevisligen var direkt ansvarig, om man jämför med Bildt så rör det sig mer om än så länge ganska lösa misstankar och anklagelser från politiska motståndare om att han ev. kanske har varit med om att fatta, eller diskutera, beslut som förvärrat konflikter. Eller att han i alla fall suttit i ledningen för ett bolag som är delägare i andra bolag som har ifrågasatt verksamhet i konfliktzoner. Detta i sin tur skulle sen ha lett till att han nu bedriver ministerstyre i avsikt att hålla två svenska journalister fängslade i Etiopien eftersom de ju kunde hitta bevis mot honom där. Detta framstår bara i slutändan som en ganska bisarr konspirationsteori hopkokad av politiska motståndare …

  Sen behöver man ju bara ta Littorin som exempel på att dessa drev även drabbar ”högern” och inte enbart ”vänstern”.

  SvaraRadera
 4. Ministrar borde absolut vara av större intresse än partiledare eftersom ministrar har mer makt.

  SvaraRadera