söndag 27 maj 2012

Grattis - Rätt person vann!

Det är svårt att känna något annat än stor sympati när inte bara rätt låt, utan även rätt person vann Eurovision songcontest.


En person som Loreen som inte bara låter bli att dricka alkohol, utan även vägrar ta emot alkoholhaltig champagne efter den svenska segern, inte vill skåla inför kamerorna för att få det att se ut som om hon dricker och som dessutom väljer att träffa demokratiaktivister i diktaturlandet där tävlingen hålls, är det svårt att känna något annat än stor sympati för! Med hennes val hade färra människor behövt dö eller misshandlas.


Som vanligt tycker jag det är ett spektakel jag inte har något behov av och som man naturligtvis kunnat slösa upp mängder av pengar på vettigare sätt än så här på. Men jag är ju rätt ensam om min åsikt här, så det är inte så svårt att välja att göra annat med sin tid :)


Men märkligast av allt är, så här med facit i hand, är att Loreen lyckas göra mer gott för demokratin på plats i diktaturen, Sverige och svenskheten än vad kungahuset, sverigedemokraterna som via Björn Söder och Christian Westling lyckas dissa Loreens vinst och regeringen Reinfeldt, som försöker anlägga motkampanj, som hellre stödjer diktaturer med vapen.


Någonstans så är det ändå värt pengarna, när de så uppenbart gick till något vettigt!


Och jo, låten i sig är den bästa svenska jag hört vinna tävlingen ifråga sen Abba vann 1974.


Så Grattis till vinsten Loreen!


Och vad Björn Söder från sverigedemokraterna sa kan ni läsa på skärmdumparna här:
media ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn hd hd hd hd hd dn hd hd hd hd smp smp gp gp gp gp gp gp gp gp gp gp gp nsk nsk nsk skd nsk nsk skd skd skd skd sr sr sr sr sr


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar