onsdag 17 april 2013

Lögnaktig argumentation från SverigedemokraternaLögnaktig argumentation från Sverigedemokraterna

Svar till Jan Lorentzon, Peter Kårhammer 11.4, "Medmänsklig medborgare..." 12.4

Det är svårt att få till en bra argumentation utan att ljuga om man är Sverigedemokrat. Det lyckas inte den här gången heller.

Ni påstår att våldtäktsstatistiken ökat hela tiden sen lagarna blev hårdare 2005.

Enligt Brottsförebygganderådet, BRÅ, minskade antalet våldtäkter med 5% förra året. Antalet anmälda våldtäkter har inte ökat sen 2009, vilket går att läsa på http://www.bra.se/bra/brott--statistik/valdtakt-och-sexualbrott.html Kurvan lutar inte "stadigt uppåt" som ni sd-politiker ljuger om.

När jag letade statistik så såg jag hur många sd-anknutna bloggar bara visade statistiken fram t o m 2009, även om det var inlägg från senare år. Det visar hur både de och ni väljer att vinkla statistiken för att följa era politiska syften.

BRÅ visar på sin hemsida att vid undersökningar de gör kontinuerligt så har antalet människor som säger sig blivit våldtagna varit den samma under tio år. Där fångar man alltså upp även de som inte vågat anmäla och ger ett mörkertal på 77% som inte anmäler. De anger också att fler vågar anmäla än tidigare. Det är enligt BRÅ de ökade anmälningarna som är orsaken till ökningen, inte att antalet våldtäkter ökat.

Det är illa nog med det antalet våldtäkter som inträffar, även utan att man försöker skrämma upp kvinnor med lögner som att våldtäkterna i sig ökar.

Det vore mycket bättre om alla partier, även Sd, valde att försöka jobba förebyggande för att förhindra våldtäkter, istället för att sprida direkta lögner.

Sd avslutar sin första insändare med orden "Sen är ju då frågan varför vi har en så förnedrande plats i våldtäktsstatistiken? Det tål kanske att funderas över..." Det känns absurt att påstå att ni inte försöker koppla era påstående till invandring efter den avslutningen.

Vänsterpartiet jobbar med förebyggande förslag för att få ner antalet våldtäkter och minska mörkertalen. Några av dem nämnde jag i min insändare 11.4. Sd väljer att hålla sina riksdagsmän, som puttar in unga kvinnor i bilar och kallar dem för horor, om ryggen och låter de sitta kvar i riksdagen.

Det tycker jag säger allt om kvinnosynen i Sd och hur man egentligen inte bryr sig om kvinnors rättigheter eller strävan mot ett faktiskt jämställt och jämlikt samhälle, något som gjort att fler än 23% av de utsatta för sexualbrott vågat polisanmäla.

Det förvånar mig uppriktigt att "Medmänsklig medborgare..." inte förstår kopplingen mellan hur kvinnor behandlas i stort i Indien och hur många som vågar anmäla att de blivit våldtagna. Varför skulle kvinnor med få rättigheter tro att någon tror på dem om de blir våldtagna? Varför skulle de anmäla om ingen tror dem? Tror du verkligen inte det påverkar statistiken?

Jerker Nilsson, Vänsterpartiet Älmhult


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar