onsdag 23 mars 2011

Det finns fler länder som behöver hjälp

Varför upptäcks det först nu att Libyen har gömt miljarder i Sverige, när det hela tiden varit känt att de har haft gott om investeringar i övriga europa i allt från mediekoncerner, fotbollslag, aluminiumsmältverk, fastigheter och olja?

Precis som danska venstre (som jag sällan håller med av naturliga skäl), så är det dags att någon agerar för att se till att de tillgångar som påstås vara diktaturens och Gadaffi-familjens personliga tillgångar hamnar i befolkningens händer.

I övrigt så noterar jag att det fanns tydliga och nära relationer mellan diktaturen och sd:s galjonsfigur Jörg Haider. Eller före detta får jag väl säga, för det är få gånger jag har sett ett partis anhängare så snabbt sluta tala om Jörg Haider och länka till de saker som var relaterade till honom som sd gjorde när det kom fram att Haider haft nära relationer med andra män...

Vad som är sant eller inte sant i propagandakriget kring Libyen är en annan sak, och frågan är om vi någonsin får reda på allt?

Det främsta målet tycker jag är att de faktiskt får en demokrati, där de själva får  utforma hur den ser ut.

En annan viktig aspekt tycker jag tas upp i Därför agerade omvärlden i Libyen. Det är ett problem när det bara är i vissa större kriser med våld som omvärldens länder agerar och reagerar, vilket gör det lätt att tro att det enbart är självändamålet för sina egna länders ekonomi som är anledningen till att det händer något.

Det borde, om FN fungerat väl, snarast handlat om behovet av hjälp. Artikeln ovan nämner Elfenbenskusten, som knappt nämnts i svensk media överhuvudtaget. Innan alla kriserna började i norra Afrika och nu sist Japan, så fick de lite uppmärksamhet från media och omvärlden, men nu finns det risk att det igen glöms bort.

Apropå sd, så brukar deras anhängare och politiker raljera över att Libyen skänkt pengar till en svensk moskée. Men är det inte mer uppseendeväckande att framstående forskare och välkända politiker hjälper dem oerhört tydligt med att få en bättre bild av sin egen diktatur i omvärldens ögon? Det måste till ett Europa med ledare som går att lita på är intresserade av en riktig demokrati i alla världens länder, även om det är till det sämre ekonomiskt för de europeiska länderna.

Att sen andra försöker prata bort det hela med Libyen - Vänsterns vånda, när det är många som behöver känna vånda är snarast genant för skribenten ifråga.

Senast jag skrev om situationen i Libyen var i Svårt att se en annan lösning.

Media ab ab svd svd svd svd svd svd svd svd dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn exp gp gp gp gp dag dag dag dag hd hd hd hd hd hd exp exp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar