fredag 25 mars 2011

Verkligen illa

Jag har verkligen ingen annan tro än att de flesta poliser som anmäls för felaktigheter i tjänsten är felaktiga, antingen det är okynnesanmälningar eller att anmälaren har missförstått polisens rättigheter att faktiskt bruka våld som är den största orsaken till anmälningarna.

Men de gånger det verkligen handlar om övergrepp som inte borde förekomma av de som inte bara har rätt, utan även skyldighet, att använda våld under vissa förutsättningar i tjänsten, så är det oerhört allvarligt att de inte blir fällda ändå.

Det är inte bara just att de använder övervåld och tvingar killen med mobilen att radera, utan även hoten och anklagelserna mot honom som är allvarligt.

I det här fallet så ogillas åtalhet i sin helhet och uppenbarligen så kan i princip polisen uppföra sig över gränserna utan allt för stora problem och frågan är då varför människor tappar tron på polisen?

Jag hoppas att domen överklagas och att hovrätten i högre utsträckning inser allvaret i den här typen av domar och att det är ett märkligt samhälle om man måste välja filma i smyg istället. Frågan är vad polisen gjort om det varit en man som filmade med en större och mer professionell kamera?Läs även Polis i tunnelbanan var gammal sd:are

En sen Uppdatering, men det kan vara värt att läsa Smålandspostens ledarsida, som oerhört väl väljer bort att tala om ett antal saker för sina läsare för att få filmaren att framstå som mer klandervärd, trots att man med samma argument kan påstå att polisen som varit sd:are också hade en politisk agenda med sitt agerande.

Media svd gp skd hd sr sr cr ltz svt ab dag


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

2 kommentarer:

  1. Kanske dags för folket att beväpna sig och börja hjälpa polisen att rensa upp lite i leden? Vi får hoppas de tar sitt förnuft till fånga och gör det själva så vi slipper för det kommer inte bli vackert. Giljotin kommer te sig mycket humant i jämförelse.

    SvaraRadera
  2. Det tycker jag låter som en dålig idé det också tyvärr.

    SvaraRadera