torsdag 23 juni 2011

Illavarslande siffror för Vänsterpartiet

Trots en borgerlig politik som få svenskar trivs med, vad det gäller exempelvis sjukvård, sjukförsäkring, hårdare beskattade hyresrätter och horribla FAS 3-projekt, så går Vänsterpartiet, till skillnad från socialdemokraterna, verkligen inte framåt alls.

Det är mycket märkligt att se och läsa det här, när det borde vara öppet mål för alla rödgröna partier, att ta sig framåt i väljarsympatierna. Vi har som ett exempel mer svenska dollarmiljonärer än någonsin förut, vilket knappast skapar ett rättvisare samhälle och hur de med välbetalda jobb har råd att skaffa fler barn...

Herregud, själv blir jag fortfarande kallad kommunist, trots att jag alltid varit för parlamentarisk demokrati, trots att det är moderaterna som kör med kommunikationspropaganda, värdigt vilken gammal kommunistdiktatur som helst.

Centerpartiet har en partiledare som går när det är kört. När börjar Vänsterpartiets partiledning och partiledare inse att det är dags för mer radikala förändringar i vårt eget parti? Jag vill inte se samma rekommendetioner som centern nu får, att stänga ner partiet och dela ut pengarna bland medlemmarna, eftersom Vänsterpartiet har ett betydligt större existensberättigande i ett land där alla partier snarast går att se som liberaler.

Uppenbart är att satsningen på Världens bästa sjukvård, som på många sätt var en bra satsningar, inte alls har lyckats och både den och partiet behöver snarast en katastrofkommission för ett snabbt agerande. Det kan tyckas länge tills nästa val, men  valrörelsen för den har snart pågått ett helt år, i synnerhet när man är ett litet parti långt från makten.

Om inte så är det bara kriminalitet som återstår för att de mest utsatta ska klara sig.

Uppdaterat Jag noterar att Sjukskrivningarna ökar kraftigt, vilket igen visar att regeringens politik inte funkar och lämnar vidöppet för andra metoder...

Mats Ohlsson i Lund har en illavarslande graf i hans senaste blogginlägg över samma ämne som den här posten, som mycket tydligt visar hur illa det varit under tio år: Saknar V självbevarelsedrift?

media ab ab ab svd svd svd svd dn dn  exp smp gp dag hd


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

10 kommentarer:

 1. Hoppas att man fattar detta även inom Vänsterpartiet. Med tex. Jonas Sjöstedt skulle man kunna nå ut på att helt annat sätt. Tråkigt att person blir så viktigt i ett parti som sätter kollektivet främst, men om man vill få röster måste man nog tyvärr acceptera det! När Lars Ohly måste försvara sitt gamla "kommunistiska" arv, kan Jonas Sjöstedt föra fram en modern socialism. Hoppas att även partiet inser det, då jag tror det är fler potentiella väljare än jag som tycker så!

  SvaraRadera
 2. Vad skulle du rekommendera för åtgärder för vänsterpartiet, kanske har du tagit upp det tidigare?

  SvaraRadera
 3. Jag delar din uppfattning! (använd gärna ett namn nästa gång du kommenterar :) )

  SvaraRadera
 4. Sueace - Att man börjar med att byta ut partiledaren och börjar fundera på att byta ut stora delar av partiledningen, i vart fall de som suttit där länge, för att därifrån börja en förändring mot ett modernare rött parti.

  SvaraRadera
 5. "Världens bästa sjukvård" kanske inte lockar så många, lite låga ambitioner liksom. Skaffa "Universums bästa sjukvård" Istället.
  Och skolan, varför säger ni inget där? Moderaterna vill ju ha norra halvklotets tredje bästa skola, det borde ju gå att slå... JA! jag vet, ta universums bästa skola också, FORT! innan någon annan tar det.

  Suck, till och med när du gör ett inlägg om hur dåliga siffror V har, kan du inte hålla fingrarna från syltburken och låta bli att kasta lite dynga på andra partier. Låt M och allt vad det är prata för sig, och du pratar för dig. Det finns ju ingen annan än en vänsterpartist som använder dig som referens när man söker information om ett annat parti i alla fall.
  Du pratar om förnyelse, och vad ni ska göra etc, men istället för förslag till förnyelse så består större delen av ditt inlägg bara av smutskastning.
  Du kan undra varför V går dåligt, jag gör det inte

  SvaraRadera
 6. Att Vänsterpartiet inte gör rätt säker är ju inte det samma som att man inte kan hitta dumheter hos andra partier också, eller hur?

  SvaraRadera
 7. Jo visst är det enklare att smutskasta andra och försöka få ner dem, än att komma på något eget och resa sig själv istället.

  SvaraRadera
 8. Lite tycker jag säger sig självt, att driva en tydlig motsatt politik till den borgerliga...

  SvaraRadera
 9. Det måste ju vara färre jobb, mer bidrag, mindre (?) invandring, och i Libyen ställde ni er minsann inte på tvären. Såg förresten filmer därifrån nu med NATO-sprängda barn, som jag sa tidigare. Efter bra rekognosering och eskort av JAS-plan.
  Och vad är det för inställning, är det vänsterns taktik att bara ställa sig på tvären om precis alla förslag?

  SvaraRadera
 10. Fast nu så är ju V emot fler insatser, till skillnad från början. Själv är jag för :)

  SvaraRadera