tisdag 22 november 2011

Naturdemokraterna försöker dra nytta av barnamord

Det är verkligen beklämmande att se hur varghatande Naturdemokraterna försöker dra nytta av barnmord, genom att absurt nog försöka misstänkliggöra vargen som fanns i samma kommun, men inte i några bostadsområden, för ett av de mest beklagliga morden mig veterligen som skett i de här trakterna i modern tid.


Mest beklämmande är det verkligen att inte ens presstaleskvinnan för partiet inte kan ta avstånd från uttalandena, vilket verkligen cementerar det faktum att partiet som sådant står bakom misstankarna.

– Man måste ju kunna diskutera, det här har ju kommit upp. Det är någon som funderat på om det är så, säger Annica Trygg, Naturdemokraternas pressansvarige.
Men vad tror du själv?
– Nej, det vill jag inte kommentera.
Det nya partiet Naturdemokraterna som hoppas komma in i riksdagen vid nästa val har en enda fråga på programmet - att utrota vargen. Och på partiets Facebookgrupp med nära 600 medlemmar har det nu gjorts kopplingar mellan vargen Kynna och mordet på den 4-årige pojken i Ljungby. Att det kan vara vargen som dödat pojken.
Tagit bort
De som ansvarar för Facebookgruppen har nu tagit bort diskussionen eftersom man inte kan vara säker på att det stämmer. Samtidigt uppmanas medlemmarna att själva forska vidare i frågan
Och Annica Trygg hon säger att man från Naturdemokraterna inte kan utesluta att vargen har dödat pojken.
– Nej, vi vet ju inte.
Men hur rimligt är det?
– Det kan jag inte svara på. Jag vill inte kommentera just den här frågan något mer, tack, avslutar Annica Trygg.
– Det låter helt makalöst att ha sådana spekulationer, att ett djur skulle ha orsakat den här pojkens död, det kan vi med det bestämdaste och kraftfullaste dementera, säger Robert Loeffel, informationschef på Kronobergspolisen.
– Om det hade varit så hade vi inte haft en mordutredning på gång.


Naturdemokraterna kan du läsa om här:


Jägarförbundet
Dagens Nyheter 1
Dagens Nyheter 2
Svenska Dagbladet 1
Svenska Dagbladet 2
Helsingborgs Dagblad
Göteborgs-Posten 1
Göteborgs-Posten 2
Göteborgs-Posten 3
Jaktjournalen
Jakt och jägare 1
Jakt och jägare 2
Flashback 1
Flashback 2
Aftonbladet

Själv undrar jag om jakttidningarna är lika snabba på att ta upp den här nyheten och om de stödjer partiet i fortsättningen också? Eller om det fortsätter att driva på om att vi som stängslar för vargen är sagotroende, trots att det knappast är vi som försöker göra annat än något positivt som står i total motsats till att försöka göra rovdjurspolitik av barnamord.

Skärmdump från partiets facebooksida, som de naturligtvis inte vågade ha kvar trots att många av partiets aktiva gruppmedlemmar kommenterat:
Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

2 kommentarer:

  1. Men herrejisses! Är dom på riktigt? Vi vet ju inte om det är ett vildsvin, rådjur eller en a-lagare hög på T-sprit som dödat barnet heller.

    SvaraRadera