måndag 21 november 2011

Wapnö slott Halmstad november 2011

Vi gifte oss, som nämnt tidigare, på Wapnö slott första helgen i november 2011.

Wapnö slott var inget jag kände till sen tidigare, varken till namn eller utseende.

Med tanke på tillfället så tyckte jag det var en fantastisk byggnad på utsidan, med vackra omgivningar, men om möjligt ännu vackrare på insidan. Det var kanske viktigast, eftersom det ändå var inomhus vi var under vigseln och middagen.

Den som vill läsa en lång historia om Wapnö slott, som sträcker sig från 1300-talet och framåt, kan läsa på Holsljunga hembygdsförenings hemsida, som har rätt utförlig historiebeskrivning. En kortare finns hos Wikipedia.


Det som går att säga är att det är samma släkt som har ägt den sen mitten på 1700-talet och att dess nuvarande utseende fick den ungefär samtidigt. Idag har de flera olika typer av verksamhet, som det går att läsa om på deras hemsida, som utöver hotell- och konferens/festverksamhet bland annat består av en stor mjölkproduktion, under eget namn, där man säger sig vilja jobba så miljövänligt som möjligt.


Bilderna som inte är på själva huset är taget från omgivningarna i direkt anknytning till slottet.I vanlig ordning finns det fler bilder på min Facebooksida (det krävs dock normalt sett att man är vän med mig för att se bilderna, vilket man givetvis får bli om man vill).

Fler inlägg från vårt bröllop finns under taggen Vårt bröllop.

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar