onsdag 3 april 2013

En dyr åtgärd för alla skattebetalare i Kronoberg!

Uppdaterat: "Göra politik av detta" är något som förvånar Suzanne Frank... No offence men det handlar om politiska beslut, tagna av politiker och man behöver inte ens ha åsikten "Allt är politik", för att inse att detta i högsta grad är politik.

Landstingspolitikens högst uppsatta politiker anser inte att det är politik. Skrämmande och jag undrar vad mer som inte är politik? Landstingets konstanta underskott som alliansen inte kommer till rätta med? Besparingskraven på 220 miljoner som ingen verkar veta var man ska spara in någonstans? Att anställda jobbar i ett "skräckvälde"?

4,1 miljoner för någon som slutat arbeta är 9-10 undersköterskors lön under ett år. Där hade de pengarna gjort mycket mer nytta, om det nu var omöjligt att i Lindkvists kontrakt skriva in några andra arbetsuppgifter vid uppsägning...Skrämmande! Kronobergs landstings landstingsdirektör slutar, vilket blir en dyr anställning för landstingets skattebetalare... 

Det blir inte lätt att spara de 225 miljonerna de ledande allianspartierna anser att vi ska spara i landstinget, något som den borgerliga alliansmajoriteten med landstingsdirektören kapitalt misslyckades med, trots att de för några år sen höjde skatten till och med...

Trovärdigheten för att alliansen ska kunna sköta om landstinget är nu ännu lägre än tidigare...

Samtidigt så måste jag säga att jag förstår både Lindqvist och övriga tjänstemän. Den styrning och den budget som kommer från politikerna fungerar inte med hur verkligheten ser ut idag och ur den synvinkeln verkar Lindqvist ha gjort sitt jobb.


Det jag känner till om hans ersättare, Martin Myrskog, är en mycket kompetent person. Men frågan är hur han eller någon annan ska komma till rätta med de här stora problemen? Det tror jag tyvärr inte är möjligt.

Mer media smp smp

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar