onsdag 3 april 2013

SD förvanskar statistiken

SD förvanskar statistiken

Insändare publicerad i Smålänningen i slutet på februari, som svar på fler insändare med märklig förvanskning av statistiken från några lokala sd:are från Ljungby.

Efter en lång insändardebatt kring SD:s siffror kring invandring, som startade med en ung pojke med tveksamheter kring SD får mig att undra en sak: Hur rädda är SD egentligen? Så att man behöver tre vuxna män som svarar så hårt mot en ung kille med icke-svenskt namn?

Bland de falska påståenden så har de rätt i en sak, nämligen att man kan trixa med statistik. Det gör de själva.

SD-politikerna nämner aldrig, angående Oslos överfallsvåldtäkter, är att under den nämnda 5-årsperioden är det bara 6 personer av Oslos 1,2 miljoner invånare som blir dömda för överfallsvåldtäkt. Det gör antalet statistiskt omöjligt att räkna med. Flera av de som inte blir dömda beskrivs av offerna som norrmän.

Med ca 600 000 kvinnor i Osloområdet, så löper man liten risk att alls bli överfallsvåldtagen.
En jämförelse är att under ett antal år så var de enda överfallsvåldtäktsmännen i Örebro och Umeå svenska män i yngre medelåldern. Det var i media kända "Örebromannen" och "Hagamannen" från Umeå, båda med förnamnet Niklas.

Varför bryr sig inte SD-politikerna om den vanligaste typen av våldtäkt, den av någon man känner? Där visar att av 159 anmälda våldtäkter 2010 i Oslo så var 61,2% norska medborgare.
Faktum är att 95% av de som döms för sexuella övergrepp i Sverige är gruppen män, vilket är en högre siffra än för invandrare som grupp.  En annan siffra är att 70% av 113 intervjuade amerikanska brottslingar har psykiska problem.  Andra rapporter visar på missbruksproblem, oavsett brottstyp.
Om SD nu menar allvar med att komma till rätta med sexuella övergrepp: Är de koncentrerade på rätt grupp att agera mot, om man nu alls ska gruppera våldtäktsmän som annat än våldtäktsmän? Hur ska män bli mindre våldsamma och hur ska de med psykiska problem få hjälp innan de förstör för sig själv och andra och vill SD något med missbrukarna?

För att använda svenska siffror och statistik,: Mellan 1997 och 2001, som går att läsa i Brå 2005:17, bland svenskar är 99.96% inte är misstänkta för våldtäkt och bland de med icke-svensk bakgrund är 99.78% inte misstänkta för våldtäkt.

SD-politikerna nämner att mer pengar ska fördelas till vården, Ändå röstar SD i över 90% av fallen med alliansen som hela tiden ger vården mindre pengar, oavsett om det gäller kommun, landsting eller riksdag.

I landstinget Kronoberg lämnar SD in en motion om att höja åldersgränsen för glasögonbidraget, så att färre barn får hjälp. Även SD:s väljare med låg inkomst har väl barn som behöver glasögon?
SD nämner att de tycker man ska hjälpa människor där de bor, istället för att ta hit dem. Varför röstar de då emot förslag som innebär att man hjälper i krisområden där det kommer flyende från krig och död?
Nyligen visade media att en i Saudiarabien känd person dödat sin 5-åriga dotter. Han blev straffad, men hade pengar att betala av sin skuld till det saudiska rättsväsendet. SD stöder idag den här regimen genom att vilja fortsätta med vapenexport dit.

Till skillnad från SD anser Vänsterpartiet att man inte ska bygga vapenfabriker eller exporterar vapen, som upprätthåller diktaturer och lagar som tycker det är okej att 5-åriga flickor ska dö utan att någon egentligen blir bestraffad. Det skapar dessutom fler flyktingar, något jag trodde SD inte ville ha.
Vänsterpartiet är det enda partiet i riksdagen som är emot vapenexport till diktaturer. En åsikt vi delar med en tydlig majoritet av alla väljare.

Jerker Nilsson, Vänsterpartiet Älmhult
Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

8 kommentarer:

 1. Det är alltså nästan fyra av tio våldtäktsmän som inte är norska medborgare? Hur många av medborgarna är födda i ett annat land?

  SvaraRadera
 2. Jerker

  Vi kan alltså konstatera att minst 38% inte är "etniska" norrmän. Hur stor del av befolkningen utgörs av invandrare? Jag tror det är mindre än 38% och därmed är de överrepresenterade när det handlar om våldtäkter,eller hur?

  SvaraRadera
 3. Det har jag ingen aning om. Men om man nu alls ska diskutera grupper som du gör så kan jag konstatera att 95% av dömda sexförbrytare i Sverige är män och att invandrare döms längre och lättare till hårdare straff än svenskar även vid samma brott: http://www.dn.se/debatt/invandrare-missgynnas-i-rattskedjans-alla-led

  SvaraRadera
 4. "Det har jag ingen aning om"

  Fast det finns ju svart på vitt? Likväl som du konstaterar att män är överrepresenterade är det klart och tydligt även i detta fall,eller hur? Varför förneka något som är helt uppenbart? Det är ungefär som att påstå att SD har lika stort stöd som Moderaterna,det är i mina ögon ganska larvigt.

  SvaraRadera
 5. "Men om man nu alls ska diskutera grupper"

  Det gör väl ditt parti ständigt? Ni ställer ju ofta höginkomsttagare och män till svars för det ena och det andra som inte är bra för låginkomsttagare och kvinnor,är det inte så?

  SvaraRadera
 6. Du ställde en fråga om hur stor del av befolkningen som var invandrare, vilket var vad jag svarade på. Att de är överrepresenterade är naturligtvis möjligt eftersom människor med låg inkomst och på flera andra sätt ett utsatt läge begår mer kriminella handlingar. Precis som män.

  Men du och sd vill bara diskutera gruppen invandrare, när det finns andra grupper som är betydligt mer brottsbenägna, oavsett brott.

  Vad ska vi göra åt de grupperna?

  SvaraRadera
 7. Jag diskuterar hellre de som faktiskt begår brott än grupperna de tillhör, om det inte är så uppenbart med överrepresentation som det är för just män och våldtäkter.

  SvaraRadera