söndag 23 februari 2014

Sverigedemokraternas sviker landsbygden igen

Sverigedemokraterna vill inte ha trängselskatt på Essingeleden för att de tycker att det är ett riksintresse...

Istället vill de att staten ska gå in med mer pengar för att det är riksintresse, samt att de är partiet emot nya och högre skatter...

Logiken haltar en del tycker jag... Det är skatter som betalar det staten bidrar med. Vi som bor på landet, som uppenbarligen inte Sverigedemokraterna bryr sig om längre, har sen länge noterat att staten inte bidrar med pengar till kostnader för vägar som de gjorde förr.

Anledningen är att jobbskatteavdragen och de övriga skattesänkningarna på 150 miljarder någonstans ska finansieras. Det gör man genom att låta kommuner, landsting och regioner betala mer av infrastrukturen än tidigare.

Sverigedemokraterna är för jobbskattavdragen och är själva skyldiga till det Åkesson nu protesterar mot. Värst drabbas som vanligt landsbygden av det här, där även borgerliga kommuner tvingas höja skatten.

Med andra ord är inte Sverigedemokraterna ett parti mer för landsbygden än vad centern är, eller för den som vill ha bättre vägar på landet.

Vänsterpartiets alternativ går att läsa i Vänsterpartiet vill utveckla landsbygden, där bland annat satsningar på vägarna finns med och att statsbidragen till kommuner och landsbygden ska höjas. För det är så nära landsbygden som möjligt besluten ska tas.

Inget ont om Stockholm, men där finns bättre möjligheter än här att åka kollektivtrafik.

media dn dn nsk skd svd svd


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar