lördag 1 mars 2014

Det är verkligen trygghet vi vill ha!

Fredrik Virtanen ställer den retoriska frågan i Aftonbladet, Vilket samhälle vill vi ha?

Egentligen behöver vi inte ställa en svårare fråga än så inför supervalåret 2014 eller vad det är vi vill ha:

Vill vi ha en regering som tillåter allt inom flygtrafiken så att vi närmar oss där vi riskerar inte bara flygets miljönegativa effekter, utan även säkerheten och anställningstryggheten tack vare de människovänliga reglerna för inhyrning? Vänsterpartiet vill ha anställningstrygghet.

Vill vi ha en politik som gör fattiga fortsatt fattiga? Vänsterpartiet vill avskaffa fattigdomen, som drabbar barn.

Vill vi ha en politik som tycker att mjölk och alkohol som kan skada människor är viktigare än hälsa? Vänsterpartiet vill ha en riktig vård som satsar på folkhälsan istället.

Vill vi ha en politik som förstör miljön men påstår motsatsen? Vänsterpartiet anser att det behövs en förändring i förhållningssättet till miljön.

Vill vi ha en politik där arbetsförmedlingen gör allt utom att letar arbete? Vänsterpartiet vill ha utbildning och återfärder som leder till jobb, inte förvaring.

Vill vi ha en politik där man inte vill ta ansvar för nedskärningar inom skolan, utan skyller på datorspelandet? Vänsterpartiet vill ha en skola som är riktad till barnens behov, inte marknadens.

Vill vi ha en politik som försämrar folkhälsan och sänker Systembolaget? Vänsterpartiet inser att gårdsförsäljning hotar systembolaget och hälsan.

Vill vi ha en politik som fortsätter hävdar att arbetslösa är lata och inte söker jobb, trots att tusentals dyker upp när Arbetsförmedlingen kallar dem och skapar kaos, trots att det var ett frivilligt möte? Vänsterpartiet vill satsa på jobb och utbildning, inte övervakning.

Vill vi ha en politik som saboterar BB, som gör att skadade nyblivna mödrar får finansiera operationerna själva? Vänsterpartiet anse att vården är underfinansierad och att utförsäljningar utarmar vården.

Vill vi ha en regering som sänker skatten med 150 miljarder och försöker låta trovärdig när de gör utspel om att höja skatterna ett par miljarder, trots att det handlar om punktskatter som främst drabbar de med låg inkomst? Vänsterpartiet tycker att mer pengar till rika är mycket mindre viktigt än jobb och välfärd för de som behöver samhällets stöd.

Vill vi ha ett parti som säger sig vara för den lilla människan på landsbygden, när de egentligen bara gynnar storföretagen och redan rika? Vänsterpartiet har redan upptäckts av de på landsbygden, eftersom Vänsterpartiet inser att det är vanliga människor som bor där i första hand.

Vill vi ha ett parti som vill bygga till ett sjukhus i onödan så att fler hundratals miljoner försvinner i en byggnad istället för till vård? Vänsterpartiet lyssnar hellre till personal och vårdtagare.

Vill vi ha partier som gör att politikers pensioner fortsätter vara orimligt höga ett tag till? Vänsterpartiet vill slopa orimliga förmåner för alla riksdagsledarmöter, inte bara de nyvalda.

Det hävdas ibland att Vänsterpartiet har en orealistisk politik som attraherar få. Det stämmer inte om man ser på sakfrågorna i sig. I grund och botten vill alla, även om de inte är rika, känna en grundtrygghet.


media dn nsk skd skd skd ab


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar