söndag 19 september 2010

Gå och rösta!

Valdebatten har verkligen hettat till de sista dagarna och nu gäller det verkligen att köra som dårar för att putta över väljarna på den rödgröna sidan, om inte för annat så för insikten att sjuka människor ska hjälpas till ett bättre liv, inte jagas och stjälpas till förnedring.

Men ärligt talat, viktigast av allt är och förblir att ni går och röstar, även om det inte blir på Vänsterpartiet, som jag naturligtvis föredrar att ni röstar på.

Igår var det val i Afghanistan där många har dött för kampen att alls få gå och rösta och jag hoppas det manar till eftertanke att vi har något som är värt att hedra här i Sverige: Demokrati!

Jag hoppas verkligen att det stämmer det som sägs, att den jämna spurten gör att antalet röstande ökar! Det behövs för att stoppa de alltmer desperata sverigedemokraterna.

Själv ska jag strax köra ut valsedlar så att det finns en möjlighet för alla att få rösta på Vänsterpartiet i den här kommunen också.

Det förvånar det mig oerhört mycket att Muf:s pressekreterare uppmanar till att skicka spam för moderaterna. Det lär snarast vara kontraproduktivt med tanke på hur irriterade folk blir om meddelande som de inte alls är intresserade av, utöver i grupper som handlar om moderatpolitik...Mer media dn dn dn dn sds sds sds sds sds sds sds exp exp exp exp exp exp exp exp exp exp exp exp gp gp gp gp kb kb ab ab ab ab svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd hd hd hd hd hd hd hd hd hd hd hd hd hd hd hd hd dn dn dn dn dn dn dn gp gp skd skd skd skd kb kb kb gp dag dag dag dag dag nsk nsk


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

4 kommentarer:

 1. Håller med dig att det är viktigt att gå och rösta. Särskilt om man ska ha rätt att klaga efteråt;)

  Är för fri invandring, men jag tror inte på bidrag, medborgarskap och rösträtt till personer som inte bott i Sverige längre tid. Förresten tror jag inte heller på idén med länder.

  Har arbetat och bott utomlands hela mitt vuxna liv som expat. Har aldrig ens tänkt tanken att jag skulle få rösta i dessa länder. Har jag känt mig diskriminerad? Nej, inte ett dugg. Det har inte varit mina egna länder även om jag älskat dem. Har jag fått några bidrag eller hjälp från myndigheterna i dessa länder? Nej, och det har inte stört mig ett dugg. Ingen har heller haft en enda negativ åsikt om mig. Det handlar om ömsesidig respekt. Har vinnlagt mig om att lära mig språket hyfsat. På några månader har jag fått ordning på de mest underliga språk och kunnat kommunicera. Det uppskattas av befolkningen.

  När jag bodde i Prag var den tjeckiska minoriteten hatiska mot alla invandrare -särskilt ryssar och amerikaner, men även vietnameser, afrikaner, tyskar etc och turister. Det var synd att man aldrig fick kontakt med tjeckerna, men de har verkligen gjort fel som accepterat all invandring och får skylla sig själva. Som expat vill man inte träffa andra expats och invandrare och Prag är numera totalförstört. Det finns ingen själ kvar även om stan är snygg.

  Kan inte förstå att personer som bott bara 3 år i Sverige ska få rösta. Det är sannerligen absurt. För att en person ska få rösta borde han enligt mig varit medborgare/invånare åtminstone i 18 år, vilket är gränsen för de som är födda i Sverige. Något annat kan inte vara rättvist.
  (Jag fick inte rösta förrän jag var 18 år.) Annars anser jag att svenskar ska få rösträtt vid 3-års ålder.

  Det är klart att jag förstår varför vi infört så korta tider till permanent uppehållstillstånd, rösträtt, medborgarskap etc. Det handlar om röstimport för att säkerställa ”partiets” makt. Säger som Wilhelm Moberg: ”Socialdemokraterna är ett idéparti med två idéer – att ta makten och behålla den.” Kosta vad det kosta vill.

  Själv har jag poströstat för länge sen, men inte på Socialdemokraterna eller SD. Där går min gräns. Hoppas på att det inte blir parlamentariskt kaos ikväll och att SD inte kommer in, men den tanken är kanske för optimistisk.

  Jag skulle vilja se ett helt nytt tankesätt i Sverige. Lägg allt gammalt på hyllan och skapa nytt. Paradigmskifte. Skapa ett modernt samhälle med västvärldens lägsta skatter och mest positiva livssyn. Underlätta för den enskilda människan att skapa sin egen framtid. Där har alla partier misslyckats. Det handlar bara om att sabotera medborgarnas vardag. Tyvärr ser jag inte hur dagens politiker oavsett partifärg ens skulle klara av att driva en korvkiosk - ändå ska vi låta dem driva vårt land.

  SvaraRadera
 2. Håller med dig i en del, däremot inte att man måste ha bott här i 18 år. 18 årsgränsen är den som finns för att du blir myndig och får bestämma själv då. Det gäller givetvis även de som inte bott här så länge.

  SvaraRadera
 3. Hoppas det går vägen för "oss" idag!
  Lycka till!

  SvaraRadera
 4. Kan bara instämma Cattis! Så lycka till för din del också!

  SvaraRadera