söndag 6 mars 2011

EU:s företräden - Farligt för Sverige och omvärlden

Eva-Britt Svensson, som jag träffade igår, har skrivit en lysande debattartikel i Svenska Dagbladet idag, om hur Carl Bildt låter EU ta över utrikespolitiken:

Carl Bildts uttalande om Libyen har vållat besvikelse. Var han bara feg? Var det hans tidigare engagemang i Lundinaffärerna med Libyen som låg bakom? Var den låga profilen motiverad av att han inte vill provocera regimen så att det skulle bli svårare för svenska medborgare att sig ur landet?
Det kan finnas en annan förklaring som hittills inte kommit fram. Allt sedan Lissabonfördraget började gälla så har Carl Bildt konsekvent endast talat i EU:s namn.
Vi hörde det senast i den utrikespolitiska debatten. EU:s utrikespolitik är densamma som Sveriges, underströk han gång på gång.
När Bildt besökte Europaparlamentets utrikesutskott i slutet av december 2009 så läxade han upp ledamöterna på sitt vanliga, småarroganta sätt. De var upprörda över att det svenska ordförandeskapet inte hade bjudit in medlemsländernas utrikes- ministrar till toppmötet i sedvanlig ordning. Nu är det så att Lissabonfördraget gäller, svarade Bildt.
Han menar att det nya fördraget skapar en självständig utrikespolitik för EU, där medlemslandet Sveriges eventuella avvikande åsikter inte får komma fram. Det räcker med EU:s utrikesrepresentant Cathy Ashton, var Carl Bildts tydliga besked.
...
Såväl Sarkozy som Cameron var ute i skarpare ordalag. Även Finlands Alexander Stubb talade om sanktioner. Men Bildts besatthet av en framtida europeisk supermakt leder honom till ställningstaganden som kommer i konflikt med vad svenska folket anser. Händelserna i Nordafrika och Mellanöstern visar att EU inte är moget för en enda gemensam utrikespolitik.
Som av en  händelse så har Karl Sigfrid, från moderaterna, en debattartikel i samma tidning om hur EU monterar ner yttrandefriheten, med god hjälp av svenska politiker, på internet.

En av de politikerna är folkpartiets Cecilia Malmström, som Eva-Britt Svensson kritiserat för att ge Gaddaffi oerhört mycket pengar, som igen är ute i mycket obehagliga, antiliberala och antidemokratiska ärenden.

Precis som med utrikespolitiken så puttas yttrandefriheten vidare längre bort från Sverige, svenska åsikter och bort från det som tidigare varit landets signum: En ansvarsfull utrikespolitik och högt i taket vad det gäller yttrandefriheten, i famnen på EU.

Även om Sigfrid och Svensson står långt ifrån varandra politiskt sett, precis som även jag gör med Sigfrid, så instämmer jag med honom i den här frågan.

Det går att se oerhört tydligt hur viktigt yttrandefrihet på internet är i samband med revolterna i norra Afrika och att det är en tydlig strävan för de helt utan demokrati att få ta del av den världen också. Frågan är varför vi ska gå ett steg tillbaka, när de är på väg att gå framåt?

Även om början var vällovlig, med möjlighet att förhindra besök på barnporrsidor som jag stödjer, så är det märkligt när man fortsätter att stoppa utländska pokersidor och så vidare... Frågan är var det ska sluta sen? Med att förbjuda andra sidor där det går att spendera tid och pengar?

Att låta EU:s bestämmelser och utrikespolitik gå före de svenska är djupt olyckligt och allvarligt, både för oss och vår befolkning och för omvärlden. Det går helt sonika inte att lita på en så stor organisation som inte bara använder sig av de urmodiga och dåliga femårsplanerna, utan gör det än värre, och ökar dem till sjuårsplaner...

Det enda undantaget jag hittar just nu är möjligheten till Tobinskatt, som moderaterna är emot, men som får ett större och större stöd i övriga EU.

Jag noterar att det varit Kraftig skottlossning i Tripoli under natten och jag hoppas verkligen att den här situationen löser sig till demokrati och så snart som möjligt både för invånarnas och de än mer utsatta gästarbetarnas bästa.

Nästa gång ska det som exporteras dit från Sverige inte vara något vi skäms över eller bryter mot folkrätten.

Media ab ab ab ab ab ab ab dn dn dn svd svd gp gp gp gp gp dag dag hd hd hd hd hd kvp exp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar