tisdag 8 mars 2011

Kvinnodagen den 8 mars behövs även år 2011

Även om det ibland framförs att landet är det mest jämställda i världen så finns det fortfarande mer att kämpa för både här och i övriga världen, för att få ett mer jämlikt och jämställt samhälle.

Jämställdheten svag i EU är ett bra inlägg från den alltid lysande Eva-Britt Svensson, som jag skrev om igår i EU:s företräden farligt för Sverige och i Årskonferens för Vänsterpartiet Kronoberg 2011, som tydliggör att det finns mycket mer att göra.

En typiskt exempel är hur det satsas annorlunda beroende på om det är en manligt- eller kvinnligt dominerad idrott, som idag på kvinnodagen exemplifieras mycket tydligt med att Växjö Lakers damhockeylag inte får kvala vidare mot  högsta serien, trots att de sportsligt är i hamn för att göra det.

Naturligtvis är det pengar som saknas och jag tycker verkligen att i den mån klubben uppbär några kommunala bidrag, så ska de dras in.

Det är ett lokalt och tydligt exempel på orättvisor mot kvinnor.

Naturligtvis finns det betydligt värre saker än hockeykvinnor som behandlas orättvist, som att även kvinnor i Sverige dödas idag av sina män eller att landets värsta våldtäktsman äntligen befinner sig i domstol, så krävs det agerande även på det lilla planet, för att i det stora hela höja kvinnors värde.

Det behövs ett samhälle som står upp för kvinnor, inte bara när det gäller rättsamhällets agerande,  utan på alla plan och alla dagar under året.

Media smp smp smp smp smp smp svd svd svd svd svd svd dn dn dn gp gp gp gp gp gp gp dag skd hd hd hd hd hd exp exp dag skd skd skd ab ab ab ab ab ab ab


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

3 kommentarer:

 1. Märkligt hur kvinnorna från MÖ i artikeln skriver att det är en kulturell grej som måste motarbetas i MÖ. SAMTIDIGT skriver vänstern och media i Sverige att det inte är en kulturell yttring från MÖ att män därifrån är kvinnoförtryckande. Tydligen så vet vänstern och media mer om kvinnoförtryck i MÖ än kvinnorna därifrån som utsätts för det.
  Snacka om hybris.

  /Danne

  SvaraRadera
 2. när jag läste detta inlägg trodde jag att det skrivits av en oinsatt 15 åring men sen såg jag att du e född 68 ojojoj

  SvaraRadera
 3. Indragna bidrag till Lakers alltså. Men om Lakers och Lakers Ladies delas upp i två helt skilda klubbar, kan du tänka dig att ge kommunalt bidrag till dem igen då?

  SvaraRadera