fredag 27 maj 2011

Först glad och sen inte glad...

Det är klart att man blir lite glad när man först läser om hur S återigen är det största partiet och hur kd och sd drastiskt minskar.

Men det är svårt att vara lika glad när man inser att Vänsterpartiet, igen, håller sig strax ovanför 4%-sträcket, trots påbörjade satsningar via Framtidskommissionen och Världens bästa sjukvård.

Frågan är vad man ska göra åt det hela? Än så länge så tycks inte satsningarna bära frukt och frågan är om inte en katastrofkommission vore ännu bättre...

Själv håller jag tummarna för att det finns gott om realistiska tankar inför kongressen 2012 och att det finns en större samsyn kring hur man ska hantera partiledarskapet, så att så många som möjligt drar åt samma håll.

För mig börjar den förändringen i toppen och går nedåt, eftersom det är toppnamnen som hörs och syns mest och ger mest påverkan på väljarna och för mig är lösningen ett delat partiledarskap med nya namn, utan belastande bakgrund.

media ab ab ab svd svd svd hd dn exp exp dag dag


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

11 kommentarer:

 1. Oavsett om Socialdemokraterna är något större än Moderaterna, och även om Vänsterpartiet klarar spärren 4%, så har det väl ingen som helst betydelse så länge det rödgröna blocket inte är ett gemensamt regeringsalternativ, vilket Alliansen tyvärr är?

  SvaraRadera
 2. Vänsterpartiet är ett parti för våldsverkare, kommunister och antidemokrater som inte respekterar andras åsikter och demokratins gång där alla har rätt att säga sitt utan att bli tystade genom brottsliga handlingar såsom strande av allmän sammankomst och misshandel faktiskt är.

  SvaraRadera
 3. Jag tror det handlar mycket om trovärdighet. "Världens bästa sjukvård", jag får en sjungande huvudvärk bara jag hör det, jag är så innerligt trött på att lyssna på er (då menar jag inte vänsterpartiet, se nedan) . Jag exploderar nästan när jag hör det, om jag inte lyckas hålla mig fullständigt likgiltig.

  Det verkar precis som att ni tror att Moderaterna till exempel vill ha världens sjätte bästa sjukvård eller något liknande.

  Jag tror, och hoppas, att tiderna är förbi när folk sväljer den typen av argument.

  Ett tips: Säg inte " vi vill ha världens bästa sjukvård" - för det vill precis varenda människa på hela jordklotet utan undantag. Utan kom med nått seriöst, säg hur ni vill förbättra sjukvården.
  Raka besked, tex "vi vill höja skatten med 10 kronor och lägga det på sjukvården så att den blir bättre".

  Och det jag ska säga nu, kommer en akademiker eller liknande aldrig förstå, men det är sant.
  Använd inte ord som "framtidskommission". Det vet precis varenda arbetare att när en tjänsteman eller akademiker säger ett sådant ord, så kommer det inte hända ett skit. Det är ord som teoretiker använder för att känna sig viktiga och för att de ska tro att något uträttas, men kanske främst för att det ska finnas iaf någon anledning till att betala ut deras lön.
  Verkliga, eller fysiska problem, kommer aldrig, aldrig, aldrig och åter aldrig lösas av en "framtidskommission", aldrig!

  Jag lärde mig detta tidigt i mitt yrkesliv, och det stämmer alltid. Samma mönster varje gång.
  Någon akademiker hittar på ett fräckt ord eller fras som "RADAR", "Frontline", "Framtidskommission", "Vi tar fajten", sen är alla problem lösta, NOT. Bara ytterligare problem för det tar fokus från verkligheten. Och det kostar resurser, främst i form av huvudvärk på sådana som jag.

  SvaraRadera
 4. Vad tycker du om reklam? :)

  SvaraRadera
 5. Kajsa - Det finns möjlighet att de blir det om det verkar vara möjligt och i ett antal frågor så agerar de gemensamt idag i riksdagen.

  Demokrat - Nä det är vi inte.

  Install - Jag hatar att erkänna det, men du har en poäng i att alla vill ha världens bästa vård. Framtidskommissionen var dock mer, som jag fattade det, mer tänkt som att agera inåt mot Vänsterpartister, så det spelar lite mindre roll vad andra anser om det namnet i sig.
  Personligen hatar jag slagord och vill ha mer konkreta saker.

  Magnus - På offentliga platser tycker jag illa om det eftersom det är omöjligt att välja bort. TV, tidningar och internet kan man välja bort det genom att inte läsa det. Här gör den dessutom viss nytta, eftersom pengarna går till välgörande ändamål, som det står i vänstra spalten.

  SvaraRadera
 6. Hej! Har börjat kika lite mer på Din blogg.

  Intressant, då jag har en något annan utgångpunkt... utan att egentligen vara uttalat partipolitisk.

  http://hakans-blogg.blogspot.com/2011/05/galen-varld.html#links

  En fundering: Är Rött ALLTID Rätt?

  SvaraRadera
 7. Nä det finns nog gånger inte ens jag tycker rött är rätt, men det är inte så ofta :)

  SvaraRadera
 8. Sorry my fault- Såg inte det att du gav bort pengarna - det borde kanske highlightas lite mer? För det är det som stört mig mest med denna sida - dvs som en julgran med reklam. Underklädersreklam som sannerligen inte ställer en likställd kvinna i speciellt bra dager.

  SvaraRadera
 9. Ingen fara :)

  Fast Miss Mary, som jag antar är vad du syftar på, som vänder sig till vuxna människor och är ett så vitt jag vet seriöst företag ser jag inte några större problem med. Det är liksom ett ställe min gamla mamma köper underkläder på :)

  SvaraRadera
 10. Ok. Men Bamse o Amors pilar. Nä - reklam går bort oavsett syftet.

  SvaraRadera
 11. E g är det inte för Bamse utan för vad-nu-sidan-heter-som-säljer-tidningsprenumerationer. Amorspilar säljer sexleksaker precis som RFSU, som jag är medlem i, också gör. Jag ser inga problem med något av dem.

  SvaraRadera