tisdag 24 maj 2011

Stora män som leker med liv...

Att Rättvisan urholkas under alliansregeringen är knappast någon nyhet. Att Det hänger ihop när maktens män bär sig illa åt är inte heller någon nyhet.

Men det är verkligen uppseendeväckande att läsa om hur kungen, som trots alla påståenden om att han är utan makt, ändå inte är utan kunskap som kan vara farligt för landet om det kommer i fel händer.

Det är verkligen uppseendeväckande att se hur den högsta politiska ledningen låter främmande makts säkerhetstjänst agera och spana i Sverige, något som normalt sett är att se som en krigshandling och det trots att USA enligt bland annat Bodströms kommande bok inte klarar av att hantera terroristhotet i sitt eget land.

Det är verkligen uppseendeväckande att se hur en av världens absolut mäktigaste politiker som kan påverka världspolitiken och världsekonomin tack vare sin toppost inom IMF totalt tappar huvudet och inte bara utsätter en kvinna med ett lågbetalt yrke för ett övergrepp, utan även riskerar världsekonomin och försätter sig själv i en oerhört utsatt position. Vad hade hänt där om något valt att utpressa honom istället för att polisanmäla? Vad hade ett land i behov av att styra IMF:s agerande kunnat göra för att ta beslut som gynnat dem och missgynnat andra grovt?

Själv kommer jag bara att tänka på Ebba Grön texten till Tyna bort och om hur stora män som leker med liv snart ska få tyna bort...

Det verkar med lite tur kunna gå den vägen med den gamle IMF-chefen. Men vad det gäller kungen och alliansregeringen, så lär vi få dras med dem oavsett vilka risker de  utsätter oss för och oavsett vilka fel de gör. De kunde alla bokstavligt talat komma undan med mord och det som behövs är hårdare tag mot de med makt som inte är intresserade av att följa de lagar och regler som alla vi andra följer.

För om inte de vid makten gör det, varför ska då folket göra det? Tala om att makt korrumperar.

I slutändan så blir det alltid folket som får bära resultatet av huvudlöst risktagande och ytterst mer sällan de som utsatt oss för riskerna vi får betala.

Den största skandelen ur svenskt perspektiv är dock att tystnaden är total, även efter avslöjandet, kring CIA. Självfallet måste Sverige ställa USA till svars, som Jens Holm från Vänsterpartiet kräver.

media svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd svd ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn gp gp gp gp gp gp gp hd hd hd hd smp exp exp exp exp dag dag dag skd skd skd nsk nsk nsk


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

9 kommentarer:

 1. Vad menar du med "den högsta politiska ledningen låter främmande makts säkerhetstjänst agera och spana i Sverige"? Vem är denna högsta politiska ledning som givit en dylik tillåtelse?

  Och hur kan man inte klara ett terrorhot "via" en bok? Den meningen begriper jag inte alls.

  Inte heller ser jag vad du menar med "huvudlöst risktagande". Vem har tagit en huvudlös risk? Hur?

  SvaraRadera
 2. Du spaningslagen är sedan Andra Världskriget. Liknande situation men annat lands agenter var aktuella flera gånger under Palmes tid vid makten. Lagen kräver att regeringen beslutar om åtal även om agent grips på bar gärning. Då som nu.

  SvaraRadera
 3. Det är verkligen sjukt också hur många som gick ut och tyckte synd om kungen när "den motvillige monarken" kom ut, på ett sätt som man aldrig skulle ha tyckt synd om en politiker i motsvarande situation.

  SvaraRadera
 4. Den karakteristiska Borgarsörjan sipprar alltid fram förr eller senare i den fina fasadens sprickor,och sprickorna kommer med tiden bli allt större.
  Det här kommer folk att märka snart,även fast man försöker mörka obekväma sanningar genom att inte skriva om det i media eller holla låg profil.

  SvaraRadera
 5. Den här Borgar Regaringen kommer att vara ett minne blått efter nästa rikstadsval.
  Det kommer fram mer och mer saker som den här Regeringen gör som folket blir mer och mer lidande av.
  Som t.e.x Bodström skriver i sin bok att Reinfelt är en som säger en sak,och sedan gör en helt annat.

  SvaraRadera
 6. svava - Regeringen eller några få högt uppe i regeringen.
  Jag förstår att du inte förstår den meningen, jag skrev slarvigt :) Ska rätta den strax.

  Huvudlöst risktagande har alla de här männen tagit genom att göra sig själva till lätta offer för utpressning.

  SvaraRadera
 7. Men det finns inget som talar för att någon alls givit dem tillåtelse att spana. Och den enda av alla inblandade i CIA + kunga-historien som tagit någon risk alls är ju den där Noppe, som varit osedvanligt klantig. Och att "folket" fått betala något pris för det är väl tämligen långsökt. Kort sagt: jag begriper inte vart du vill komma.

  SvaraRadera
 8. Vad får dig att tro det?

  Kungen har uppenbarligen varit på ställen med kriminella, som man inser om man läser boken, och han borde ha omdöme nog att inte göra det. Det samma gäller hans vänner.

  IMF-chefens agerande kan hota världsekonomin. Det blir det du, jag och alla andra som får betala.

  SvaraRadera
 9. Varför inte bygga ett litet mini Pentagon åt CIA agentarna på en gång T.e.x ute på Djurgården så kan dom spionera här helt lagligt!
  T Lindholm

  SvaraRadera