tisdag 24 maj 2011

Var är Kristdemokraterna?

Jag noterar idag nyheten om att långpendlare skiljer sig oftare, vilket jag inte tror förvånar en enda människa. Det säger sig självt, man har svårare att delta i familjelivet och leva med sin familj om man får lägga några timmar extra varje dag på att förflytta sig.

Däremot så undrar jag var Kristdemokraterna, och i viss mån sd, som både säger sig värna om familjerna har tagit vägen?

Här har ni ett gyllene läge att agera för att människor ska slippa pendla längre än nödvändigt, inte minst de som riskerar att till och med få flytta från sina familjer, om de är arbetslösa, för att inte riskera bli av med sina ersättningar från t ex A-kassan.

media exp hd


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

2 kommentarer:

  1. Värt att notera är ju att redan cirka 50% av alla skiljer sig redan. Och det skulle då vara 70% av de långpendlande. Låter lite högt. Nästan instinktivt ifrågasätter jag sådana här artiklar. När man skriver saker som "Många kvinnor väljer att ta ett mindre kvalificerat jobb..". Hur många då? Det är så oerhört subjektivt hur många "många" är. Varför inte bara skriva faktisk andel?
    Vidare har de tydligen "glömt" att tala om hur många det faktiskt är. Jag vet inte hur många gifta jobb-pendlare det finns i Sverige, vet du?
    Men det hade ju också kunnat vara en fråga för vänsterpartiet det här, tvinga företagen att flytta ut till dem anställda istället .. ;-)

    SvaraRadera
  2. Om ca 50% skiljer sig inom tio år av alla gifta, så är jag ju inte så förvånad om det blir 70% som gör det. Det är ju "bara" 20% mer...

    SvaraRadera