tisdag 5 oktober 2010

Det gick som väntat

Bortsett från att jag naturligtvis tycker det är olyckligt inte bara med sd i riksdagen och fler högerpolitiker än rödgröna politiker i riksdagen, så kan jag inte låta bli att tycka att det var lite spännande med talmansröran under gårdagen.

Frågan är däremot varför allianspartierna och de rödgröna någonstans tycks falla i en fälla som sd måste gilla väldigt mycket, att få ännu mer uppmärksamhet, som inte nödvändigtvis är negativ?

Någonstans tycks det ändå ha varit uträknat att de, vilket jag i sak tycker är riktigt, skulle gå miste om talmansrollen och de får plats i utskotten till sist ändå. Alla andra lösningar skulle varit, inte minst ur demokratisk synvinkel, oerhört märkliga. Ännu bättre hade det varit om man inte nominerat Härstedt från S-sidan, utan varit tydligare med att man accepterade moderaternas förslag.

Däremot så, vilket svenskan är inne på, kan det på sikt innebära en mycket rörig politik, som givetvis väljarna har valt in och som måste genomföras. Men frågan är hur rörigt det måste bli i slutändan för att det ska bli nyval? Det är och förblir den sämsta lösningen på valresultatet och kommer enbart att ge att sd får fler röster, precis som alla demonstrationer mot sd...

En liten tröst är dock att den misslyckade Husmark-Pehrsson försvinner ut ur riksdagen, med sina misslyckade försök att hantera sjukförsäkringen och alla de människor som drabbats av dem.

Frågan är vem som blir ersättaren? Det finns ju, tyvärr ingenting som säger att det blir någon som faktiskt är bättre på det området och faktiskt bryr sig mer om de drabbade.

Hur man än vänder och vrider på det så är och förblir det hela moderaterna och deras ledning som ligger bakom de hårda nya reglerna. Även om det här, på ett rätt oklädsamt sätt, väljer att halshugga en enda person, som egentligen bara för fram vad som är regeringens politik.

Mer media ab ab ab ab ab svd svd svd svd svd dn dn dn dn dn sds sds sds sds exp exp exp exp gp gp gp gp gp gp gp hd dag smp smp skd kb nsk nsk  


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

2 kommentarer:

 1. Är rätt övertygad om att man kommer att se över sjukförs.reglerna så att så få som möjligt hamnar i kläm. Man kan inte sitta i 4 år till utan att göra det, det blir ohållbart.

  Man ska komma ihåg att detta systemet är gigantiskt och med en massa människor som skyfflar papper varje dag, så bara för att Sahlin hade blivit statsminister så hade problemet med folk som kommer i kläm inte försvunnit. Det har det alltid funnits, tyvärr.

  Det värsta är när handläggare utan medicinsk kunskap sätter sig över högt utbildade läkare och vägrar inse fakta och sen skyller på reglerna. Det är maktkåthet av värsta slaget på lägre nivå. Dessa personer som leker med andras liv och inte inser att det finns en människa bakom personnummret bör få en fot i ändan och en varning, vid upprepade händelser en fot i röven ut genom dörren.
  Jag har svårt att se att det skulle stå i reglerna att svårt sjuka och kroniskt sjuka ska sparkas ut i arbetslivet, det är F-kassans egen tolkning. Det stora felet med regeringens ändring av reglerna är att de inte fattat att man måste vara övertydlig med F-kassan.
  Bara det att gravida som har råkat ut för allvarliga komplikationer inte anses sjuka för att graviditet är ingen sjukdom, visar F-kassans totala inkompetens. Detta hände även min fru under Perssons tid, så fenomenet är inte Alliansknutet, det är F-kasseknutet.

  Reglerna var tvugna att göras om, det insåg även Persson, men det gäller att vara tydlig, för annars tolkas det hej vilt i sammhället.

  SvaraRadera
 2. Håller med dig och jag tycker f ö även att försäkringskassans läkare som enbart bedömer efter journalerna är fullkomligt förkastligt.

  SvaraRadera