söndag 3 oktober 2010

Den moderata bananrepubliken

Nu är jag egentligen lite väl trött och seg för att få något vettigt sagt, i den här halvt oplanerade pausen från bloggen efter valets jäkt och stress.

Men till sist var jag tvungen att säga något...

Jag skrev för ett antal månader sen om att det är lätt att bli miljonär på skattepengar, när man starta privata verksamheter som tidigare varit kommunala. Vilket självfallet är illa.

Men det här landet och de här utförsäljningarna börjar likna en bananrepublik utan dess like och egentligen värre än de sakerna Expressen skriver om angående debaclet med rösterna.

Utförsäljningarna var olagliga, men En fällande dom får inga följder, vilket gör att de ansvariga moderata politikerna inte kan ställas till svars för att de bokstavligt talat skänkt bort verksamhet.

Exemplet i artikeln, där man betalat 69 000 kr för inventarier, alla kunder och all personal och sen kan göra 4 miljoner i vinst på 9 månader talar om en korruption utan dess like.

Det är pinsamt på alla sätt och vis och det är märkligt att man när det handlar om människor som behöver hjälp jagar utgifter med skattepengar, men så fort det är i den andra änden så tycks det totalt ointressant att fråga vad skattebetalarna får för sina pengar.

Alliansfritt Sverige tar upp ett annat exempel, Tibble gymnasium, där statsministerns fru Filippa Reinfeldt finns på den moderata toppositionen, där moderaterna hellre blockerar mot att följa lagarna i privatiseringarnas namn.

Bananrepublik och diktaturfasoner utan något som helst intresse av skattebetalarnas hårt intjänade pengar och ingen kommer att behöva ta personligt ansvar för något. Det är de nya moderaterna i sin prydno...

Tidningen Dagen pratar om etik och värdegrund... Det lär inte de nya moderaterna lyssna på nu heller.

Mer media dag smp skd kb kb kb kb sds


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar