lördag 9 oktober 2010

Förnyelse på gång

Det är förnyelse på gång i flera partier, och det kan behövas inom hart när alla partier, utom möjligen moderaterna och miljöpartiet som båda gjorde relativt bra val.

Viktigast för min del är naturligtvis att Socialdemokraterna och främst Vänsterpartiet lyckas med att förnya både politiken och människorna bakom politiken, något jag tror är en nödvändighet för att alls få politiken att förändras så att fler människor röstar på partierna till vänster.

Men precis som SSU tror, så tror jag att i synnerhet sossarna behöver reformeras rejält och att det inte räcker med det relativt lilla antal som bytts ut.

Läser man analysen om varför S sluter leden bakom partiledaren så syns det tydligt att det är ett parti som agerar som om det var ett parti som fortfarande är ett parti med stor marginal till nästa parti sett till antalet anhängare.

Men precis som att Ohly var en orsak till att vänsterpartiet gick sämre än väntat, så är Sahlin och ledningen kring henne en tydlig anledning till S gör sitt sämsta val någonsin. Dags för förnyelse är ett understatement för båda partierna, och det krävs en riktig förnyelse, även om V slipper att fundera på den mycket intima, och impopulära, kopplingen till LO.

Även om ledarna behövs bytas ut så behövs det mer förändring än så och det finns, som jag var inne på tidigare, ställen där Vänsterpartiet går oerhört bra där det finns mycket att lära sig ifrån, och ett ställe där även S som gammalt arbetarparti kan lära sig.

Att det är samma gamla moderater vet vi sen länge. Är det inte dags att se till att det inte blir samma gamla röda partier?

Som man agerar nu så agerar man som allianspartierna som säger sig byta ut någon minister mot en annan. Men ärligt talat, att byta ut Krantz mot Björklund, är det ett bra byte på något sätt? Sverige måste vara det enda landet i världen som har en forsknings- och högskoleminister som varken är utbildad på förskola eller intresserad av forskningsvärldens resultat...

Istället för en rödgrön regering får vi en regering som lovar mer än vad de har täckning för och hur anpassningen till sd:s intåg i riksdagen går snabbt...

Undrar då hur det blir om det ska bli ännu värre när 40-talisterna blir riktigt gamla? Fast de kanske förväntas rensa ut sig själva efter det ökade intaget mediciner...

Mer media ab ab ab dn dn dn hd hd smp smp skd nsk sds sds exp kb svd


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar