onsdag 6 oktober 2010

Hur tänkte man nu?

Hur tänkte man nu egentligen?

Jag vet att jag redan igår var lite inne på det här i Det gick som väntat, men jag förstår inte alls vissa tankegångar hos varken riksdagspartierna eller sd...

Reinfeldt går ut med sin nya regering och väljer in personer som gjort bort sig så kapitalt förr att det är lite lätt magstarkt att man orkar kritisera Sahlin för vad hon gjorde för över 15 år sen.

Ulf Kristersson som fick en lägenhet billigt som skulle vara till utsatta kvinnor känns knappast som någon som har den minsta möjlighet att göra det bättre för de av sjukdom hårt utsatta människor, som är en av poängen med att byta ut hans företrädare som socialförsäkringsminister.

Och varför vill man ha en minister som inte vågar stå kvar när det blåser snålt kring honom? Inte känns han som mannen som kan ställa felaktig hantering av gravidas möjligheter till sjukskrivning rätt.Jag tror inte det är sista gången den mannen råkar i blåsväder...

Sen förvånas man verkligen över sd:s så totalt osvenska beteende, som att gå ut ur kyrkan när någon håller en predikan.

Märkligt nog så väljer man sen att be om ursäkt med riktning åt kungen, trots att man kan tolka hans tal som sd-kritiskt också. Men att sd skulle kritisera kungen också är för mycket begärt...

Självfallet så borde man, precis som skolbarn som slutar skolan förväntas göra, accepterat att biskopen predikade något som är fullt i paritet med vad hon ska predika om och vad kristendomen handlar om, när man nu har den här traditionen inför den nya mandat- och regeringsårsperioden, även om man inte har så goda svenska traditioner så att man väljer att hålla med om det som sägs i prediksstolen.

Hur osvenskt kan ett parti egentligen bli?

Mer media ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab ab svd svd svd svd svd svd svd dn dn dn dn dn dn dn dn dn dn sds sds dag smp exp exp exp exp exp exp exp gp gp skd skd hd hd hd


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

2 kommentarer:

 1. Man kommer alltid kunna hitta enskilda fall där försäkringskassan gör fel bedömning och ett och annat fall där de gör rätt bedömning men försäkringstagaren inte håller med. Det säger inget om systemet i stort.

  Enda sättet att undvika det helt är att ha en försäkringskassa som helt struntar i alla kontroller och ger pengar till alla som frågar, men en sådan skulle snabbt bli så missbrukad att landet gick omkull.

  Det man kan titta på däremot är hur reglerna är skrivna. Är reglerna så att sjuka personer ska tvingas att jobba oavsett om de kan eller inte? Nej. Om det sker så är problemet att försäkringskassan misslyckats med att följa reglerna, inte att reglerna är fel.

  Annars kan du ju lika gärna skylla på regeringen t.ex. om en polis begår övervåld. Visst, han (eller hon) bröt mot lagen men han är ju fortfarande en representant för staten som sen regeringen har det yttersta ansvaret för.

  SvaraRadera
 2. Ngh - Det var en långsökt jämförelse. OM Fk anser de följer reglerna och regeringen hävdar att de inte gör det så är det ett problem som regeringen ska lösa.

  SvaraRadera