lördag 14 maj 2011

Ett självklart svar om sd

Den retoriska frågan Varför vill sd:s Åkesson beväpna islamister? har bara ett klart och tydligt svar.

Hur skulle det enfrågepartiet kunna få en enda anhängare om de inte hade en tydlig fiende att visa upp? En värld utan islamister hade gjort att sd inte hade kunnat attrahera så många längre och religiösa inriktningar som samverkar, vrider vapnen ur händerna på sd-politikerna väldigt lätt.

Vi andra inser att det är dags att sluta gynna extrema diktaturer med vapenförsäljning.

Eftersom vit maktgrupperna blir färre så är ju min förhoppning att det samma ska drabba även antalet människor som är anhängare till sd...

media svd dn dn dag ab gp


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

17 kommentarer:

 1. Herr Nilsson14 maj 2011 09:36

  Du lurar ingen. Lika lite lurar Fredrik Malm någon.
  Bara på en månad har vi ett tiotal notiser i pressen om hur gamlingar får lunchen nedskuren, kaffet indraget eller till och med misshandlas i åldringsvården.
  Samtidigt låtsas politikerna i allmänhet och vänstern i synnerhet att de är "humana" och "humanistiska" då de i själva verket struntar i gamlingarna och inte har en aning om hur de ska hantera det sociala förfall invandringen medfört.
  Politikerna sätter upp en godhetens mask men den kalla elitmänniskan finns bakom den masken.
  Och det är det som sakta kryper fram trots att media lydigt skriver det de ska.

  SvaraRadera
 2. "Eftersom vit maktgrupperna blir färre så är ju min förhoppning att det samma ska drabba även antalet människor som är anhängare till sd..."

  Vit maktgrupperna blir färre, då nazismen som ideologi, samt rasism dör ut i Sverige. Människor inser att det är kultur och religion som får andra att bete sig dåligt, inte deras genetik.

  Dock svartmålar man fortfarande människor som rasister ifall de kritiserar kulturella värderingar som inte är Svenska. Det är effektivt, men urvattnar ordet rasism.

  Det är detta som gör att folk röstar på SD, för att ett parti vågar säga ifrån.

  SvaraRadera
 3. Nilsson - På vilket sätt hänger de två sakerna ihop menar du?

  Andreas - Du har hört talas om alkohol va? Det är det som orsaker mest polisingripande i Sverige med bred marginal och en oerhört hög andel av sjukvården.

  SvaraRadera
 4. Berätta för mig Andreas: vad är svenska värderingar?

  SvaraRadera
 5. "religiösa inriktningar som samverkar, vrider vapnen ur händerna på sd-politikerna väldigt lätt."

  I så fall skulle det väl varken finnas judar eller kristna som är aktiva inom eller röstar på SD, eller hur? Risken är snarare att de ses som förrädare och en del av det etablissemang som är ansvariga för den havererade invandringspolitiken.

  Än så länge är det ju opportunt att hävda att det i själva verket är islam och muslimer som är offer medan deras kritiker/offer är gärningsmän. Men man kan undra vad som kommer att hända med dessa apologetiska judiska och kristna ledare när opinionen vänder. Kommer de att göra en pudel för att klänga sig fast vid makten till varje pris eller avgå av envis stolthet över förlegade och korrupta ideal?

  SvaraRadera
 6. Naturligtvis finns det de som är det men jag vågar påstå att de som är faktiskt troende, oavsett religion, är betydligt färre än i andra partier.

  SvaraRadera
 7. Finns det då särskilt många faktiskt troende judar och kristna i Vänsterpartiet?

  SvaraRadera
 8. Runt valet förra året så hade en tidning som man får som anställd i Svenska Kyrkan ett reportage som visade att ca 10% av alla präster röstade på Vänsterpartiet. Det kan ge en viss fingervisning tror jag. Det är inte så många men det är nästan dubbelt så stor siffra som för övriga befolkningen.

  SvaraRadera
 9. "Vi andra inser att det är dags att sluta gynna extrema diktaturer med vapenförsäljning."

  Varför började "ni andra" gynna extrema diktaturer från första början?
  Det låter väl inte kul när jag vände din argumentationsteknik mot dig själv, igen.

  Jag fortsätter:
  Vi SD, eller "vi andra", insåg från första början att det vore oklokt att gynna extrema diktaturer.
  Och naturligtvis vill du att SDs anhängare vill bli färre, alla politiska anhängare vill att andras politiska anhängare ska bli färre, känns onödigt att säga det.
  Problemet är att så länge "ni andra" inte bemöter SDs anhängare med sakliga, övertygande argument, och slutar att bara skrika "rasist" hela tiden, så PER DEFINITION, kan flödet av sympatisörer bara gå åt ett håll, mot SD. Eftersom "vi andra" uppenbarligen lyckas övertyga "er andras" anhängare att komma till vår värme samt att "vi andra" är övertygade om att vi inte är rasister eller främlingsfientliga. Varenda trend-diagram som jag sett över politiska sympatier bekräftar det.

  SvaraRadera
 10. Mig veterligen så har inte vänsterpartiet förespråkat försäljning av vapen till diktaturer.

  Jag tror i och för sig inte att alla sd-anhängare per definition är rasister. Men det är en mycket hög procent om man ska döma av deras argumentation.

  SvaraRadera
 11. Jaså, vilken typ av argumentation då? jag har nämligen inte märkt av det.
  Självklart har jag sett rasistiska argumentationer, men dom har inte haft en särskild partitillhörighet.
  Nu argumenterar du precis så som jag ber dig att inte göra. Snäälla förklara vad det rasistiska är. Jag får aldrig någonsin svar på den frågan. Och inget luddigt som "ni gör skillnad på folk". Utan var saklig och förklara i så fall på vilket sätt vi gör skillnad på folk. Eller vad det nu är vi gör som är rasistiskt.
  Jag tror, säkert som du också att SD har en högre andel rasister bland röstarna, men det är inte speciellt underligt när politiker och medier ständigt anklagar oss för att vara det. Du tror tex att det är rasism, hade du varit rasist hade du ju då naturligtvis, på felaktiga grunder, röstat på SD.
  Dock, i det verkliga livet, bland folk på skolor och arbetsplatser, så har rasism ingen speciell partitillhörighet.

  Och en sak till: INGET parti i Sveriges riksdag har någonsin förespråkat försäljning av vapen till diktaturer. Så det är en icke-diskussion.

  SvaraRadera
 12. Jerker: Bra skrivet!

  Oskar: Här är en troende kristen som röstade på V. Det var faktiskt rätt många av oss som lämnade KD i höstas.

  /Karin

  SvaraRadera
 13. Install - Det är tydligt för min del att man väljer att döma utifrån att alla i en grupp som skiljer sig åt rätt mycket, som muslimer, går att döma efter samma hårda måttstock. Det stämmer inte.

  Med tanke på att det förts en krigsmaterialpolitik som inneburit export till diktaturer så finns det uppenbart de som är positiva till det.

  Karin - Tack!

  SvaraRadera
 14. Jo visst har det skickats vapen till (och förmodligen från) både höger och vänster. Och du placerade dig själv i den gruppen som har gjort det.
  "Vi andra inser att det är dags att sluta gynna extrema diktaturer med vapenförsäljning." Du tar avstånd från SD, och placerar dig i gruppen som gynnade diktaturer tidigare. Det är den logiska slutsatsen man kan dra. Du säger ju det själv, att "ni" ska sluta gynna diktaturer, varför började "ni" med det?
  Och varför skälls det på oss som aldrig har gjort det?
  Och vidare fortsätter du, har ni någon mental spärr mot saklighet i vänsterpartiet? För det första så skrev du i ett tidigare blogginlägg "lågt demokratiskt tänkande hos SD" så du är ju i så fall precis lika stor kolsupare själv när du dömer en grupp, eller vänta, jag kopierar din text och ändrar lite: "..som Sverigedemokrater, går att döma efter samma hårda måttstock...". Inkonsekvent, någon?
  Och nej, SD dömer inte alla muslimer. Tråden i vårat budskap är inte att skylla på muslimer, utan det är _våran_ egna anpassning efter en betydande grupp muslimers krav. Det är själva kärnan, att vi inte vill ge upp våra egna värderingar etc. Så som könssegregering till exempel. Ja, inte att vi vill ha det, utan att vi vill fortsätta att arbeta mot det.
  Och kulturer är olika, det är själva grejen med kulturer. Och olika kulturer är olika, vilket är det fantastiska.

  Det som gör mig upprörd när du inte anklagar oss för något specifikt utan bara luddiga saker, är att debatten stannar upp, och börjar om varje gång det händer.

  SvaraRadera
 15. Så vitt jag vet så har vänsterpartiet aldrig varit för att sälja vapen till diktaturer så vad du än läser in så är det fel.

  Jag skäller på hela sd-partiet och dess ledande politiker i vapenexportfrågan.

  SvaraRadera
 16. Nej, jag vet att vänstern inte vill det, INGEN annan vill det heller. Du missförstår mig. Jag sa bara att det var du själv som sa att ni har sålt vapen till diktaturer.
  Och SD vill inte heller det förresten. Så sluta skäll på oss :) Vi sitter i samma båt, kamrat.

  SvaraRadera
 17. Jo då det är ju som sagt uppenbart att det funnits många som velat det...

  SvaraRadera