tisdag 10 maj 2011

Ett självklart resultat

Det förvånar mig inte alls och det är så självklart att det blir så här med Ett Sverige med löner svåra att leva på, vilket gör att det blir ännu svårare att klara sig om du är sjuk eller arbetslös.

Det blir med andra ord ingen som helst slump att det finns för många fattiga barn, barn som blir drabbade trots att de är totalt oskyldiga till det liv de lever, utan är drabbade av vuxenvärldens godtycke. Oavsett om det gäller politiker eller föräldrar som är orsaken till deras utsatthet. Vad är då den påstådda valfriheten värd? Vad är friheten i att som fattig få betala rikas överskott via ett överuttag i socialförsäkringarna? Som är fallet med A-kassanArbetsskadeförsäkringen och Sjukförsäkringen.

Att fattiga barns föräldrar har sämre möjligheter att hjälpa barnen med en sak som läxor påverkar självfallet också och det borde vara en självklarhet för att se till att alla barn kan få möjlighet att klara sina läxor också. Om vi nu ska ha en skola med läxor. I teorin vore det möjligt att istället förlänga skoldagen vid några eller flera dagar för att få hjälp. Föräldrar i all ära, men utöver tid så har lärare generellt sett bättre pedagogisk utbildning att hjälpa till.

Inte heller är det särskilt rättvist att vården över landet skiljer sig åt och på många sätt är det olyckligt att det till viss del i ena änden är statliga pengar som finansierar äldrevården indirekt, men att det i slutändan ska skilja sig åt vilken kommun och landsting du bor i.

Även om det inte är den viktigaste vården i landet, så är det ändå ett tydligt exempel på det är åldersgränserna för hjälp via landstinget för IVF-behandlingar som skiljer fem år mellan den övre och undre gränsen beroende på var i landet du bor.

Uppdaterat Grattis, nu får allianspartierna än mer problem när Oppositionen stoppar FAS 3!

 Fantastiskt skönt av en samlad opposition att kunna agera på det här sättet!


Oavsett vad man står på den politiska kartan så borde man inse att man inte kan ge organisationer 5 000 kronor i månaden utan några större krav. Varför ska de då vilja skaffa jobb åt den som ger dem inkomst, eftersom inkomsten försvinner från dem?

Det är synd att säga att alliansregeringen är särskilt företagarvänlig!

Även Vänsterpartiets hemsida

media ab ab ab ab ab ab svd svd svd smp gp gp skd skd nsk nsk nsk nsk nsk hd hd hd dn dn dn dag dagInga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar