torsdag 7 juli 2011

Det borde vara självklart

Det är märkligt att läsa om hur Polisen inte prioriterar smuggelförsäljning av alkohol och inte prioriterar knark på krogen...

Som en expert säger så borde polisens satsningar på att få bort olaglig alkohol vara mycket högt prioriterad eftersom allt missbruk startar med alkohol och sen ger mängder av ringar på vattnet bakefter för de som inte kan hålla sig från missbruk. Något som påverkar både oss själva och de resurser polisen har tillgång till för att kunna få våra liv och våra skattefinansierade verksamheter att fungera.

Det är lätt som vuxen att tänka på hur skönt det att kunna köpa lite billigare alkohol smidigt, men vad säger att du inte gynnar annan kriminalitet eller att samma person även säljer till unga och till de personer som du senare riskerar bli utsatt av kriminella handlingar av?

Att tullens drogbeslag har ökat är skönt att läsa, och jag hade gärna sett mer resurser till dem. Men utan den lagliga drogen alkohol som inkörsport i unga år så hade övriga droger per automatik också minskat.

Folkpartiet i Helsingborg, väljer istället att, vilket är märkligt för ett påstått liberalt parti, att agera mot de som rökar i närheten av barn.

I grund och botten ser jag inget fel med det, om det är något som görs regelbundet. Men jag är övertygad om att även här är alkoholen en större del i barns skador och det känns märkligt att upp till 30% av barnen utsätts för passiv rökning, när det blir färre och färre som faktiskt rökar.

media gp gp gp dag svd svd dn ab ab hd hd


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar