lördag 9 juli 2011

Regeringens hållning mot diktaturer

Jag var inne på hur man hanterar vissa diktaturer jämfört med andra från vår regering och övriga västvärlden i gårdagens inlägg.

Idag noterar jag att en svensk bloggare får lämna Kina efter att ha uppmanat till flashmob för demokratin.

Frågan är om regeringen kommer att på något sätt kommentera det här? Sannolikt inte och blir det något så blir det knappast några större uttalanden, trots att det är ett absurt skäl att bli utslängd för...

Mer om det hos advocacy.globalvoiceonline.org

media dn dag hd hd gp gp exp exp ab
Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

10 kommentarer:

 1. Haha vad i helvete har den svenska regeringen med hur kina styr sitt land att göra?
  Kineserna vet inte ens vart Sverige ligger. Ner från hästarna och inse att Sverige är ett litet land.

  Jessica S

  SvaraRadera
 2. De har naturligtvis allt att göra med hur svenska medborgare behandlas i andra länder och de yttrar sig i andra frågor när det gäller diktaturer och demokrati, även mot länderna i frågan.

  SvaraRadera
 3. Vad får dig att tro att Kina skulle bry sig om huruvida lilla Sverige har synpunkter på hur deras politik förs? Naturligtvis lika lite som Sverige hade velat ha synpunkter från Kina. Dom gjorde rätt i att sparka ut denne naiva unge.

  Jessica S

  SvaraRadera
 4. Jessica - Det samma sa folk om kritiken mot apartheid i Sydafrika. Nu är det över 20 år sen den försvann.

  SvaraRadera
 5. Överlag verkar svenska politiker inte se Kina som en "riktig" diktatur... Dom har ju så bra ekonomi liksom...

  SvaraRadera
 6. Visst är det märkligt? Och visst är det märkligt att högern är tystast om det?

  SvaraRadera
 7. Jessica S:

  Man kan ju dra ditt resonemang till sin spets och fråga om kinesiska gäststudenter som uttrycker avvikande uppfattningar också ska utvisas från Sverige? Det finns ju ett livligt kinesiskt internet med BBS-plattformar där man uttrycker sig ganska öppet om förhållanden i värdländerna, däribland Sverige. Gör en djupdykning i den kinesiska cyberrymden för oss och tala om exakt var gränsen går. Eller så kan du fundera på hur proportionerligt det är att utvisa en bloggare från Kina för en kommentar på en obskyr sajt som vi aldrig skulle känt till om det inte vore för utvisningen i sig.

  Och den kinesiska regeringen har inte tvekat en sekund att utnyttja mötes- och yttrandefriheten i väst för att bedriva regimpropaganda och mobilisera regimvänliga kineser i demonstrationer, nu senast i samband med OS 2008. Häromåret utövade den regimvänliga kinesiska studentföreningen i Helsingfors påtryckningar mot universitetet för att man bjudit i Rebiya Kadeer som talare. Tydligen får yttrandefriheten bara i en riktning...

  SvaraRadera
 8. mahlback@yahoo.se10 juli 2011 17:47

  Ok-saken må vara god men den här killen verkar vara otroligt naiv och dum och dessutom sätter han andra kineser i fara som knappt får en biljett hem.

  Men nu får han sina minuter i rampljuset när kinastudierna gick dåligt.Man kan ta sig för pannan

  SvaraRadera
 9. Ingen skillnad där och här!
  Nu stängde domstolsverket Corrptioblogg.

  SvaraRadera
 10. mahlback - Jag kan bara konstatera att jag tycker det är sorgligt när människor försvarar en diktaturs agerande mot demokrati.

  SvaraRadera