fredag 10 juni 2011

Inte demokratiskt alls

Jag var i föregående inlägg inne på att regeringens agerande inte är så demokratiskt, om de på allvar inte förändrar FAS3, när de inte har majoritet i riksdagen för det.

I vanliga fall så brukar jag, med rätta, påpeka att Sverigedemokraterna inte är demokratiska. Men det finns ett antal moderater som är ytterst tveksamma demokratiskt sett också.

Läs igenom Sydsvenskans artikelserie om hur en toppmoderat kuppar in sig på Sverigedemokraternas lista för att själv ta sig tillbaka in i fullmäktige. Naturligtvis är det både odemokratiskt och oetiskt, i synnerhet när det görs så väldigt medvetet och beräknande av en sen länge aktiv politiker, vilket för att moderaterna där kör över väljarna. (Läs även Så gjorde vi granskningen av valet i Staffanstorp).

Moderaten det gäller var den man som tidigare lät en pojke bo i uthus och statsvetaren Björn Johnson, boendes i Staffanstorp, anser att det är en valskandal och mannen borde avgå.

Och sen så undrar en del politiker varför politikerförakt existerar? De flesta är naturligtvis inte förtjänta av det, men de som förtjänar det hamnar genast i medierna och får så stor uppmärksamhet att de som håller de klandervärda bakom ryggen, genast borde sluta med det eftersom det drar ner även deras egen verksamhet i smutsen...

Naturligtvis blir det inte bättre med politiker som dricker med elever på drogfri resa eller berusade lärare på studieresa, eftersom vi i vuxenvärlden måste föregå med gott exempel, inte minst i samband med alkohol.

För hur ska vi annars kunna klaga på barn och unga när de gör som vi har lärt dem eller att de tappar förtroendet för politiker som inte följer normala och förväntade regler?

De här händelserna får räknas in till mina gamla inlägg: de Moderata skandalerna och Fler moderata skandaler och fortsätter klistra fast sig på att moderterna på många ställen ha problem med den interna demokratiska diskussionen...

media gp dag hd hd hd gp skd skd skd


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

4 kommentarer:

 1. Mattias Svensson10 juni 2011 18:28

  Det enda som är intressant är att rösträtten i Sverige skall vara anonym att Sydsvenskan har lyckats att snoka upp hur en privatperson har röstat är rena rama Stasi-metoderna.

  Att svin som dig sprider det vidare bevisar bara att du är en ett antidemokratiskt jävla svin som inte respekterar det allra mest grundläggande som gäller i en demokrati; nämligen att få lägga sin röst anonymt.

  FY FAN DET ÄR SÅ ATT MAN SPYR!!

  SvaraRadera
 2. Rösträtten är så vitt jag vet fortfarande anonym och en fuskande politiker är det värt att leta upp, även på det här sättet. Det är alltså ingen privatperson det handlar om.

  I övrigt anser du då att det är många som är "antidemokratiska jävla svin" eftersom det sprids vidare överallt.

  SvaraRadera
 3. Rätt skall vara rätt; det var faktiskt Skånska Dagbladet och inte Sydsvenskan (som gärna tar åt sig äran för allt möjligt) som avslöjade hur illa pojken Ulf behandlades av Möller.


  Glad Pingst!

  /Karin

  SvaraRadera
 4. Det är sant att de gjorde men inte att han även röstade in sig själv som sd-politiker.

  SvaraRadera