torsdag 3 november 2011

Vargen Kynna befann sig utanför skyddsjaktsområdet på sista skyddsjaktsdagen!

En fantastiskt glad nyhet för alla oss som engagerat oss för vargen Kynnas fortsatta existens här i Kronobergs län är att hon mellan 00.00 natten till torsdagen den 3 november och morgonen 08.00 har förflyttat sig utanför det område där hon får jagas!

Skärmdumpen nedan visar skyddsjaktsområdet.


Skärmdumpen här nedanför visar en kvadratmilsstor fyrkant inom vilken hon befann sig kl 08.00 torsdagen den 3 november.


Det kan vara värt att notera att en stor del av fyrkanten befinner sig i sjön Möckeln där hon knappast har befunnit sig och att både jag och sambon, helt för vår egen egoistiska del, tycker det är kul att vår bostad befinner sig nästan mitt i rutan i Liatorps samhälle.

Det mindre roliga är däremot att väg 23 är hårt trafikerad och att hon därför kan sluta som trafikdödad, vilket skulle vara ännu sämre än skjuten av skyddsjaktsjägarna.

Det kan vara värt att läsa artikeln från Aftonbladet om hur en miljöpartist positiv till varg får en sten slängd i huvudet och sen läsa mitt förra vargblogginlägg, Förlängd vargjakt, där jag kritiserar en av smålandspostens ledarskribenter hårt, för orimliga jämförelser med vargbeskyddare och nazism, samtidigt som han inte med ett ord nämner att hatet är betydligt större från varghatargrupper.

Uppdaterat Tydligen så har jägarna skjutit Kynna igår runt lunch, men missat henne. Som det ser ut nu så har skyddsjägarna själva gjort så att hon faktiskt försvunnit ut ur jaktskyddsområdet och inte går att skjuta alls lagligt.

Samtidigt kommer, med all rätt, jägaren att få kritik för att han väljer att skjuta när han uppenbarligen inte har möjligheten att träffa henne.

Vargen som jaktbyte är mer svårträffad, på grund av det är mindre yta att träffa, jämfört med exempelvis älg. Det gör att man självklart också måste vara ännu mer säker på sin sak innan man skjuter och det är sorgligt att se att så inte verkar varit fallet här.

Uppdaterat Det är trist att se hur vissa hotar andra tjänstemän och inte ett dyft roligare att se hur varghatare lägger ut flera hundra varganhängare med namn, bild och adresser. 

Varg från Nordens Ark  under vårt besök tidigare i sommar:


media nsk smp smp smp smp

Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

1 kommentar: