torsdag 3 november 2011

Välfärdspeng för grisar, för vem då?

I en artikel om grisbranschen hos Smp 3 november 2011 så citeras dagens ordföranden för Sveriges Grisuppfödare att han tycker att regeringen och Erlandsson lyssnat på grisnäringen och LRF när de har infört en "välfärdspeng" för grisarna och att svensk grisnäring är viktig för regeringen.

Hans företrädare på den posten skrev en debattartikel i Svenska Dagbladet tidigare i år, som var närmare sanningen. Hon kritiserade Erlandsson och regeringen, som inte vågade kräva ursprungsmärkning av allt kött, något som behövts inte minst efter den stora dioxinskandalen i Tyskland, så att människor kan undvika kött av misstänkt ursprung. Dessutom blir det lättare att för svenskar välja svenskt kött, något som gynnat svenska köttproducenter mer än ett bidrag, som riskerar bli tillfälligt.

Inför valet 2006 så krävde centern ursprungsmärkning av kött, men sen de kom till makten så har de hävdat att det blir för dyrt och är ett hinder för köttproducenter utanför landet.

Vänsterpartiet och de rödgröna krävde inför det senaste valet att allt kött skulle ursprungsmärkas, vilket Vänsterpartiet inte ändrat uppfattning om. Det skulle gynna både djur och svenska köttproducenter.

Jerker Nilsson, Vänsterpartiet Älmhult
Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar