måndag 11 oktober 2010

En ny modern politik önskas

En regering med unken inställning till jämställdhet och som totalt glömmer bort hur viktig och grundläggande hyresrätterna är för människor att kunna inte bara flytta hemifrån som unga, utan även kunna flytta på sig till dit jobb finns, går inte helt och fullt att ta på allvar.

Alla de här sakerna hänger ihop. Exempelvis hänger bristen på bostäder på universitets- och högskoleorter ihop med möjligheterna att bo, även om vi har en ansvarig minister utan utbildning som inte verkar förstå mycket av de saker han borde driva.

En sak att lyfta fram, just för den här typen av billiga bostäder för studerande, är friggeboden som kan inredas som ett hem och både placeras i vanliga trädgårdar eller på allmänna kommunala tomter.

Hade inte det gått att dra vidare mot att ha som bostäder för alla de människor som har svårt att hitta bostäder, oavsett anledning? Jag tror de flesta, i vart fall som är utan familj och barn, hellre hade bott så än inte alls och varit utan jobb eller möjlighet till utbildning.

Men de flesta tycks hellre vara kvar i det gamla och invanda än att söka framåt, trots att det är utvecklingshämmande, och ett samhälle för alla.


Mer media ab nsk svd hd hd


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

3 kommentarer:

 1. Vi kan ju tänka oss en uppsättning friggebodar i skogarna runt fiskartorpet. Först ska man köpa bodarna och inreda dem med dusch och kök. Sedan ska vatten, el och avlopp fram. Det blir inte billig och slitaget på bodarna kommer att ge stora kostnader. Plus att man i princip omöjliggjort för fiskartorpet att fungera som rekreationsområde.
  Drömma är en sak, verkligheten något helt annat.

  SvaraRadera
 2. Om jag inte minns fel så tog det bara 4 år innan de gick ihop sig. På de få åren lär inte slitaget vara så stort. Dessutom kan de ställas där det finns vatten el och avlopp i närheten.

  SvaraRadera
 3. Studenthuset är en lysande idé, vilken entreprenörsanda, kreativt, mer sånt! Ser Herr Nilsson en investering som en kostnad så kommer han stå och stampa på samma punkt i all evighet!

  SvaraRadera