tisdag 12 oktober 2010

Bra om Vänsterpartiet av Jonas Sjöstedt

En bra analys och text av Jonas Sjöstedt publiceras idag på Expressens debattsida och hans blogg, Är Vänstern konservativ?

Själv försökte jag mig på en analys av valresultatet i På tiden, som missar lite av vad Sjöstedt för fram och för fram en del saker han själv inte säger något om.

Oavsett om man benämner det gubbighet eller något annat, så tror jag att det stämmer att Vänstern är och har varit konservativa vad det gäller den politik vänstern har fört länge.

En rejäl förnyelse och bättre support från moderpartiet, och inte samma dåliga stöd som det alltid tycks ha varit, vid valrörelserna är milt sagt ett måste.


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

3 kommentarer:

 1. Ana lusen är enklare än så, ni har helt enkelt inget stöd för era irrläror och kommer aldrig att få det.

  SvaraRadera
 2. http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/skola/article7939706.ab

  Vad anser du - och Vänsterpartiet - om detta? Är det verkligen nödvändigt att stöta bort alla troende?
  /Karin

  SvaraRadera
 3. Brodeur - Nu läser du inte alls vad som sägs här...

  Karin - Jag är lite kluven måste jag säga. Jag tycker det ska vara ett obligatoriskt ämne till skillnad från skribenten, som jag inte vet om hon har hela partiet bakom sig eller inte. Som jag skrev för ett tag sen så är det inte bara kristendom, utan alla religioner som svenska ungdomar har dålig kunskap om, så i mina öron låter det som om religionsundervisningen inte fungerar.

  Jag håller däremot med om att kristendomens betydelse också kan redovisas i historia, om man vill lära sig om påsken och julens betydelse.

  SvaraRadera