fredag 26 november 2010

Dystopi

Det är naturligtvis inte roligt att vakna upp till nyheten att moderaterna är större än S och V ihop och att det finns miljöpartister som tycker att de och S enbart skulle bildat allians, trots att det var miljöpartiets krav på höjd bensinskatt på 49 öre som var startskottet för sänkningen av de de Rödgrönas opinionssiffror, något som jag tror att mycket få S-väljare uppskattade.

Men visst, det gäller att profilera sig så mycket det går inför valet av nya språkrör hos Miljöpartiet och försöka dra nytta för egen del av sossarnas kollaps.

Tyvärr tror jag att Mp, så väl som V, behöver ett starkt socialdemokratiskt parti för att lyftas fram till någon form av makt och jag hoppas verkligen att de löser sina interna problem och hittar en partiledare som inte är behäftad med den gamla ledningens problem.

HD:s ledarsida skriver om regeringens akilleshäl, i form av sjuk- och arbetslöshetsförsäkringarna, som verkligen inte rosat marknaden på något sätt.

Det blir dessutom ännu värre när antalet fattiga barn ökat med 10 000 individer under alliansstyret och det borde, jag säger borde, vara en väckarklocka för att det finns mycket att vinna på en annan politik. Inte bara  det faktum att man borde bry sig om utsatta barn, utan även att människor som växer upp i svåra förhållanden löper större risk att råka illa ut på många sätt inte bara som barn, med allt vad det gäller hälsa och utbildning.

De löper även större risk att få det svårare med utbildning och jobb när de når en vuxen, eller vuxnare, ålder, vilket verkligen cementerar det klassamhälle jag vill  undvika och som understryker det 2/3-delssamhället som finns här redan nu.

Ett bra samhälle definieras av hur man behandlar de mest utsatta grupperna, och de har fått det sämre under många år nu...

Det har till och med gått så långt att Smålandspostens moderata ledarsida uppmanar till bot och bättring vad det gäller de fattiga barnen.

Men deras uppmaning att det är välgörenhet som är lösningen är direkt obehaglig, för det är omöjligt att förutse vilka som kommer tillgodo för den och om det ger de pengarna som behövs...

Frågan är varför de vill se tiggande barn? Vore det inte bättre att de fick samma möjligheter som de med föräldrar med höga inkomster?

Mer media dn dn dn exp exp exp gp ab ab ab ab ab ab ab ab svd svd svd hd hd hd dag smp nsk


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

3 kommentarer:

 1. "Frågan är varför de vill se tiggande barn? Vore det inte bättre att de fick samma möjligheter som de med föräldrar med höga inkomster?"
  du är inte så lite vulgär,
  hur tror du att du ska kunna bli tagen på allvar,jag menar att det är ett förlöjligande av dig själv när du skriver "varför vill dom se tiggande barn"
  jag kan lungt säga att alliansen och deras väljare inte vill se några tiggande barn och jag måste säga att jag har aldrig sett tiggande barn(i sverige),och det är faktiskt så att fattiga familjer är inget som alliansen har skapat.
  med tanke på att världen genomgår den största ekonomiska nedgången på 80 år!!!!!
  så är det nog inte så konstigt att just en del av dom svagaste i samhället drabbas.
  jag är också övertygad om att med ett röd/grönt styre den senaste mandatperioden så hade läget varit mycket värre i synnerhet för dom svagaste i samhället.

  sen vore det också intresant att höra hur du har tänkt dig att barn från fattiga familjer skulle få samma möjligheter som barn från familjer med höga inkomster(och vad är höga inkomster ?)
  det är så typiskt vänstermänniskor att bara komma med svepande uttalanden utan att berätta vad dom faktiskt menar,hur det skulle gå till eller innebära.

  jag vill också säga att allas åsikter dina och mina behövs i ett demokratiskt samhälle,
  det vore hemskt att leva i ett land där alla tycker samma sak.
  även om jag faktiskt tror att dom flesta i vårt land vill ha ett gott samhälle.
  fast vi har olika åsikter om hur det landet ser ut och hur det ska arrangeras

  SvaraRadera
 2. Apropå fattigdom så var det en bra insändare i DN idag. Den handlade om att man borde minska klyftorna i samhället för bättre folkhälsa, istället för att hålla på med informationskampanjer om att det är dumt att röka och bra att äta frukt och motionera... ungefär som om anledningen till att låginkomsttagare röker mer, motionerar mindre och är fetare är att dom helt enkelt MISSAT att cigaretter är dåligt eller motion är bra. Samma sak har den här bloggaren http://www.fatnutritionist.com/index.php/if-only-poor-people-understood-nutrition/ skrivit bra om.

  SvaraRadera
 3. Jonas - Nu kan ju barn, direkt eller indirekt, tigga på mer än ett sätt. Huruvida de blivit fler el inte med de rödgröna är av underordnad betydelse eftersom det inte är de som har makten. Jag tror åtminstone att de varit mer ärliga med att vilja motverka 2/3-dels samhället.
  Många har blivit fattiga av de sänkta ersättningarna i arbetslöshets- och sjukförsäkringarna. Att återställa dem och i viss mån höja dem så hade det hjälpt några av de fattigare grupperna.
  Jag håller med dig i ditt sista stycke!

  Dvärghunden - Det lär ju inte var det som är anledningen...

  SvaraRadera