lördag 27 november 2010

Sverigedemokraterna - en borgerlig knähund

Rubriken att Sd vill neka gömda flyktingar vård inom landstingspolitiken är inte förvånande alls och ett av få frågor de gick till val på över landets landsting.

Det får de naturligtvis tycka om de vill, och jag tycker lika självklart tvärtemot, Papperslösa ska ha vård när de behöver, som alla andra människor.

Själv var jag på Landstingsfullmäktige för Kronobergs län för några dagar sen, som jag skrev om tidigare (och borde skriva ett inlägg till om...) och fortsätter att tycka som innan att det är tråkigt att den politiska arenan behandlas så styvmoderligt av media. De två lokaltidningarna här har nästan inte skrivit någonting alls.

Jag är inte förvånad alls över att sd:s politiker i det fullmäktige rakt igenom röstade med allianspartierna.

Men frågan är om inte deras väljare borde bli förvånad över att deras politiker röstade för en sänkning av mammografikostnaden och att de röstar inte bara emot att screening ska ingå i högkostnadsskyddet, vilket även diskvalificera det från att kunna ingå i den hjälp man får med resan till screeningen?

Borde inte ett parti som påstår sig stå för den lilla, om än äktsvenska, människan göra det?

Borde dessutom inte ett parti som försöker trycka på att de är demokratiska, och att andra inte är det, röstar för en demokratisering av landstinget, så att fler större frågor är frågor föreläggs i fullmäktige att rösta om?

Jag säger som jag ser att Lennart Värmby Vänsterpartiet säger i sin rapport om fullmäktige så är sd en borgerlig knähund, som gör exakt som husse säger. Oavsett om det är några beslut som drabbar deras väljare i form av mindre möjligheter till undersökningar som på sikt kan rädda liv.

Att partiet inte vill, precis som moderaterna, redovisa varifrån de får sina inkomster förvånar mindre, det är något som svärtar ner moderaterna betydligt mer när de ställer sig i samma odemokratiska och korruptionskänsliga fålla.


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

11 kommentarer:

 1. Papperslösa är papperslösa därför de själva har valt det genom att förstöra sina ID-handlingar innan de ansöker om asyl.Ahmed Muhammed är inte i landet men han vill ha vård, en gratis dessutom.Alla antisvenska invandrar-och bidgarspartier säger ja ,bara en svensk parti -SD säger nej! Jag har röstsat FÖR SD och kommer alltid att göra så, till skillnad för sådana pajaser som du och dina geliker! Aldrig RÖTT, de har aldrig RÄTT, de förstör landet Sverigistan!

  SvaraRadera
 2. Ja ja, men tycker du det är bra att sd skiter i de små människorna som är svenska också?

  SvaraRadera
 3. SD skiter inte i de svenska. Däremot vill dom avskaffa alla gräddfiler för invandrare.
  Varför ska en papperslös illegal invandrare som inte ens tillhör vårt samhälle få gratis vård?
  MINA skattepengar ska gå till MITT folk alltså Svenskar - inte nån okänd från annat land. Då får dom ta fram plånboken och betala själva.
  Och varför ska mina skattepengar gå till tolkar?
  Dom får väl lära sig svenska eller engelska.
  Dom ska anpassa sig till oss, inte vi som ska anpassa oss till dem.

  Vill vi verkligen hjälpa dom, ja då får vi gå till militär aktion i de länder de flyr ifrån, t.ex invandera somalia och inrätta en demokrati - till dess kan vi tacka nej till 100% av somalierna för dom bidrar inte med nåt, klart bevisat nu att runt 80% är arbetslösa - och det är självklart, dom har ingen utbildning alls och vet inte ens hur man går i en skola. Vi har inget behov av såna analfabeter, dom gör bättre nytta nere i somalia och får kämpa för rättvisa.

  SvaraRadera
 4. NYHET 1:

  Besparingarna inom äldreomsorgen i Timrå kommun slår nu mot de äldres kaffestunder. Två koppar kaffe och maximalt tre deciliter mjölk per person och dag är ransonen som nu införs, skriver Sundsvalls Tidning.
  .
  Personalen skäms:
  Personalen har varit kritisk och uttryckt att de skäms när en äldre vill ha lite mer av en ransonerad produkt och det inte går att ordna.

  ---

  NYHET 2:
  I en liten och oansenlig artikel i Sundsvalls tidning kunde man -07 läsa om några stackars ensamkommande i åldrarna 14-18 som just inrättat sig i Granloholm.
  .
  “8 pers. och 1 samordnare har anställts. Kostnad = 6,5 Mkr / år och summan täcks av Migrationsverket.” .
  Man baxnar! 6,5Mkr /år för att passuppa på 9 stycken tonåringar!
  .
  Tänk om man skulle låta 9 svenska fattigpensionärer få ordentlig vård och njuta av lite guldkant på sin ålders höst till en kostnad av 6,5MKR / ÅR!

  SvaraRadera
 5. Håller helt med inlägget!

  SD går vidare med sin människo-ovärdiga politik. Ska människor dö istället för att få hjälp? Helt otroligt vilket kallt samhälle de eftersträvar.

  SvaraRadera
 6. Anonym 1 - Skriv ett namn också för att få komma med igen.
  Och som jag förklarade så skiter de även i svenskar, så försök bemöta det istället för att prata skit om invandrare. Att sd inte vill hjälpa invandrare behöver du inte förklara.

  Jolalus - Man kan inte sätta svaga grupper mot varandra på det sättet. Det går att hjälpa mer än en grupp åt gången.

  SvaraRadera
 7. Anonym som inte blev framsläppt: Om du hade orkat läsa lite mer noga så hade du sett att det även finns en anonym kommentar som är negativ och inte håller med mig :)

  SvaraRadera
 8. "Man kan inte sätta svaga grupper mot varandra på det sättet".

  Det är precis vad man måste göra om man inte har obegränsade resurser,menar du att politik inte handlar om att prioritera?Har du pengar till allt och alla?

  SvaraRadera
 9. Nej men då tycker jag att man nedprioriterar starka grupper framför de svaga grupperna.

  SvaraRadera
 10. Svd-rubriken är ju inte korrekt. Men du har kanske rätt i att det inte är förvånande att en tidning försöker vinkla SD:s åsikter. SD är inte emot vård, bara att den ska vara gratis samtidigt som svenskar både får betala via skattsedel och avgifter.

  Om personen inte har pengar och det är akut så måste hon få vård i alla fall, men jag anser att räkningen sedan måste gå till denna person, personens hemland eller biståndsbudgeten. Inte den redan ansträngda vårdbudgeten.

  Särskilt stötande att Skåne även ger fri tandläkarvård (sällan livshotande) till asylmissbrukare, samtidigt som en del pensionärer, sjuka och arbetslösa svenskar inte har råd att få sina tänder åtgärdade p.g.a. höga avgifter.

  Är det rättvist, du som rent politiskt borde vara specialist på detta?

  SvaraRadera
 11. Så vitt jag vet får alla akutvård direkt utan att behöva betala om de absolut inte kan.

  Så vitt jag vet får dömda brottslinga fri tandvård i fängelset så jag ser inga problem alls med det här. Men jag anser å andra sidan att alla ska få det så att det blir rättvist på riktigt.

  SvaraRadera