lördag 27 november 2010

Ska man stå ut med arbetsmiljöproblem?

Ibland undrar man onekligen hur folk tänker, och om de tänker alls?

Till artikeln om att Födsloskrik ger bullerproblem på BB, där det uppmätts upp till 122 decibel höga skrik från de födande kvinnorna, där man ska komma ihåg att smärttröskeln vid ljud går från 115 decibel, så är det milt sagt beklämmande att läsa de många kommentarerna som är utan förståelse för att det är smärtsamt.

Utöver att det är smärtsamt så kan naturligtvis även hörselskador leda till sjukskrivningar och frågan jag ställer mig är om den här diskussionen alls hade kommit upp om det handlat om en manligt dominerad arbetsplats?

Tillåt mig tvivla, för jag har jobbat på ett antal arbetsplatser med höga ljud och hörselskydd är något det aldrig har funnits någon brist på, oavsett hur mycket övriga brister det funnits.

Förhoppningsvis så finns det en aktiv fackförening som kan se till att det köps in, eller tas fram om det inte redan finns, lämpliga öronskydd där det fortfarande går att prata med omgivningen.

Och till de som kommenterar eller deras åsikter så inställer sig genast frågan om de istället tycker att man ska ta bort barnmorskor och annan bb-personal helt och hållet eller vilka andra grupper som ska förväntas att behöva stå ut med arbetsmiljöproblem som ger dem skador?

Mer media ab


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar