måndag 27 december 2010

Vad bra om det håller i sig

Jag noterar att centern och kd ligger under 4%-spärren, varav kd till och med ligger under 3%.

Det tycker jag definitivt är mycket lovande nyheter, även om det är långt till nästa val, och en "dröm" för nästa år slår in redan i år :)

Någonstans måste gränsen gå för hur mycket stödröster ett parti kan få och det borde mana till eftertanke, inte bara hos Kd, utan även hos stödröstarna om de verkligen vill ha in ett parti de egentligen som egentligen inte är det parti de sympatiserar med mest.

Som jag sa igår så blir det demokratiskt märkligt att partier som egentligen inte ska komma in i riksdagen ändå kommer in. (Nästan lika korkat som i grannkommunen Markaryd där man åsidosätter demokratin genom att ge fp, som inte kom in i fullmäktige där, en insynsplats i någon av nämnderna.)

Jag tror dock att den karismatiske Reinfeldt kommer att, via sina skattesänkningar till oss som redan har jobb och inkomst, behålla sin popularitet till nästa val och att jag har svårt att se att de andra partierna kan orka hålla uppe intresset för deras politik så att de får det lätt till nästa val.

Det trots att det är tydliga klassklyftor på arbetsmarknaden och det trots att samhällets skyddsnät skärs ner så hårt att jourhavande präst får mer och mer att göra...

Mer media svd svd dn hd hd dag dag dag ab exp gp ab ab dn


Inga helt anonyma kommentarer släpps igenom!

4 kommentarer:

 1. Så länge stödröstning tillåts, så kommer "oönskade" partier lirka sig in både här och där. http://blogg.aftonbladet.se/25740/2010/09/eftertankens-kranka-blekhet-en-mardrom-som-blev-sann

  Men Markarydsvarianten känns oerhört....regelvidrig? I alla fall vidrig.

  Vad gäller Reinfeldt så får man hoppas att han inte lurar de deltidsarbetande kvinnorna längre i alla fall? Helt ofattbart att som statsminister uttala sig så nedlåtande. Skriver om det på min blogg....

  SvaraRadera
 2. Det är naturligtvis omöjligt och inte ens önskvärt att förbjuda stödröstning, även om jag har svårt att se det som demokratiskt att få in partier som inte borde ha valts in om folk röstat fritt. Det är en effekt av blockpolitiken som är negativ, även om jag i stort är positiv till den typen av valsystem och riksdagssystem osv som vi har i Sverige.

  En statsminister som säger sig vara ledsen för människor som har det svårt, trots att han gjort det svårt för fler utsatta äcklar mig.

  SvaraRadera
 3. jag taktikröstade,för att jag önskade att alliansen skulle behålla makten.
  så har också många sossar gjort för att hålla kommunisterna/v kvar i riksdagen
  inte för att dom varit för diktatur/fascism utan för att se till S skulle behålla makten.
  jonas arbetare

  SvaraRadera
 4. Demokratiskt sett är det likväl olyckligt.

  SvaraRadera